Girda, pe podium la cea mai puternică etapă de drift din Centrul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul român Rareş Girda a terminat pe locul secund, duminică, pe circuitul de la Mariapocs, din Ungaria, la cel mai puternic eveniment de drift din Centrul Europei, la care au participat nu mai puţin de 80 de piloţi din 6 ţări.

Etapa organizată în Ungaria a fost comună pentru Campionatele Naţionale de Drift ale României şi Ungariei, particpanţii punctând în ambele competiţii. La start au mai fost prezenţi şi piloţi bulgari, cehi, polonezi şi slovaci. „Această etapă face parte dintr-un mare proiect care se numeşte Central European Drift Championship. Trebuie să anunţăm că nu doar această etapă a fost comună cu campionatul ungar, ci şi ultima din calendarul nostru, care va avea loc la Bucureşti şi va beneficia de o participare internaţională masivă”, a anunţat Andrei Balica, preşedintele Romanian Drift Community, imediat după finalul evenimentului de la Mariapocs.

Peste 5.000 de spectatori au asistat duminică la battle-uri, dintre care o mare parte români veniţi special din ţară, aceştia reuşind să creeze o atmosferă unică, fluturând zeci de steaguri tricolore pe tot parcursul evenimentului. „Mi s-a părut incredibil. Faptul că vedeam în orice colţ tricolorul, cred că mi-a dat o putere interioară să realizez această performanţă unică”, a spus Rareş Girda.

În total, 28 de piloţi români au fost prezenţi la Mariapocs. Girda, la bordul unui Nissan Skyline, a terminat calificările pe locul 19, însă a impresionat în battle-uri, în Top 32, şi a eliminat alţi patru piloţi pentru a ajunge în duelul final. Bătălia pentru titlul de campion a pierdut-o la scor-limită în faţa polonezului Mateusz Fijal, unul dintre cel mai bine cotaţi piloţi din Europa.

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Drift va avea loc pe 3-4 iunie. Din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă de sportivă şi este parte din Federaţia Română de Automobilism Sportiv

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite