Gino Iorgulescu s-a trezit: Fotbalul românesc va avea arbitraj video! De când va fi implementat şi cât costă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a făcut o promisiune electorală pe care a respectat-o din prima zi în care a ajuns la putere: „Voi fi un preşedinte invizibil“. Şi, aşa e! Gino Iorgulescu pare a fi într-o „hibernare“ permanentă.

Trăim vremurile în care greşelile majore de arbitraj aproape că sunt eliminate cu ajutorul VAR (n.r. – arbitraj video). Acest sistem a fost implementat deja în marile competiţii, însă, România a „dormit“. Iar asta pentru că Liga I e organizată de un for al cărui preşedinte, Gino Iorgulescu, e invizibil şi inactiv. În plus, avem de-a face cu nişte cluburi care nu vor să dea un cent pentru niciun proiect.

Totuşi, după ce finanţatorul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime, a ridicat vocea, lucrurile au început să se mişte. „Am vorbit cu preşedintele arbitrilor şi ei vor mai mult ca noi să pună VAR. Trebuie bani. La noi, problema e Liga. La Ligă trebuie schimbat Iorgulescu. Punct. Nu face nimic, n-are nicio acţiune. Liga trebuie să facă rost de bani. Să convingă cluburile“, a spus Iftime pentru prosport.ro. Şi, aproape imediat, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a reacţionat, anunţând că vom avea arbitraj video din sezonul viitor, posibil chiar din play-off-ul actualei ediţii de campionat, iar asta fără vreun efort financiar din partea cluburilor!

Ce a anunţat Liga Profesionistă de Fotbal?

*În urma demersurilor efectuate, ne face plăcere să vă informăm că, începând cu viitorul sezon competiţional, LPF va implementa sistemul de arbitraj video. Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepţia costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR.

*În situaţia în care sistemul tehnic va fi funcţional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum şi în funcţie de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenţionăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediţii a campionatului.

*În urma articolelor apărute de-a lungul timpului în mass-media, am constatat cu surprindere că publicul iubitor de fotbal nu este la curent cu demersurile întreprinse de LPF pentru implementarea sistemului de arbitraj video.

*Pentru corecta informare a publicului, inclusiv a unora dintre reprezentanţii cluburilor membre, aducem la cunoştinţă faptul că încă de la implementarea arbitrajului video în campionatele disputate in vestul Europei am întreprins demersuri pentru implementarea acestui sistem. 

*În acest sens am iniţiat contacte atât cu furnizorii interni şi externi de soluţii tehnice pentru arbitrajul video, cât şi cu FIFA şi FRF, responsabil pentru asigurarea specializării arbitrilor pentru acest sistem de arbitraj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite