Gimnastul rus iubitor de război, pedepsit exemplar: Ivan Kuliak, „ars“ de Federaţia Internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivan Kuliak a stat cu litera Z pe podiumul mondial chiar lângă un sportiv ucrainean
Ivan Kuliak a stat cu litera Z pe podiumul mondial chiar lângă un sportiv ucrainean

La scurt timp după invadarea Ucrainei, Ivan Kuliak a scandalizat o lume întreagă, atunci când a apărut pe podiumul mondial cu semnul „Z“ pe piept, arătându-şi susţinerea pentru război. Acum, sportivul de 20 de ani şi-a aflat sentinţa.

Se spune că politicul şi sportul nu trebuie să fie amestecate însă primii care au făcut acest lucru au fost chiar sportivii ruşi! Cazul Ivan Kuliak despre care Adevărul a scris aici, a fost doar un prim exemplu, în acest sens.

Încă de când şi-a pus litera „Z“ pe piept, Kuliak şi-a pecetluit soarta. Pentru că gestul său a stârnit o furtună atât de puternică, încât Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) n-avea altă soluţie decât să-i dea o pedeapsă exemplară. Ceea ce s-a şi întâmplat acum, potrivit BBC.

Potrivit decizia luată de FIG, Kuliak a fost suspendat un an de la evenimentele internaţionale şi va trebui să retuneze medalia de bronz pe care a cucerit-o, la Mondialele din Qatar, în luna martie. De asemenea, va fi obligat să dea înapoi şi suma cu care fusese răsplătit pentru locul 3, 403 lire sterline. În fine, Kuliak va achita şi cheltuielile de judecată, în acest caz, care se ridică la 1.612 de lire sterline.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite