Gimnaştii, fără podium după zece ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oboseala unui drum de aproape trei zile până la Birmingham, lipsa pionului principal al echipei, Marian Drăgulescu, au făcut ca echipa de gimnastică masculină a României să ocupe doar locul 7 (254,675 puncte) la Campionatele Europene din Marea Britanie.

Medaliaţi cu bronz la ediţia precedentă, tricolorii au ratat pentru prima dată podiumul la echipe după zece ani, timp în care au câştigat două medalii de aur (2002 şi 2004), două de argint (2000 şi 2006) şi una de bronz (2008).

Koczi, cel mai bun la sărituri

Cu toate forţele care le-au mai rămas, tricolorii au încercat ieri să arate cea mai bună formă. Cu un ochi râzând deoarece campionii en-titre, ruşii, nu au putut ajunge la competiţie, şi cu altul înlăcrimat din cauza oboselii acumulate, echipa României a început în forţă concursul. După prima rotaţie - când au evoluat la sărituri -, echipa noastră se afla pe primul loc. Cel care a excelat a fost Flavius Koczi, care a primit cea mai mare notă la acest aparat la care deţine şi medalia de argint la Campionatele Mondiale, în timp ce la cal cu mânere a fost punctat cu a treia notă.

El a fost ajutat în realizarea acestui rezultat de coechipierii săi, Alin Jivan, Adrian Bucur, Ovidiu Buidoşo şi Cosmin Iancu. Aparatele care ne-au tras în jos au fost inelele şi paralele, unde notele primite de gimnaştii români nu s-au regăsit în primele zece dictate de arbitri.

În lipsa formaţiilor ex-sovietice, reprezentativa Germaniei a defilat în sala de gimnastică de la Birmingham, impunându-se cu un punctaj de 266, 150 puncte, urmată fiind de Marea Britanie şi Franţa.

Cu toate acestea, tricolorii mai au o speranţă că vor veni acasă cu o medalie. Astăzi, vor avea loc finalele pe aparate, unde România este reprezentată de doi gimnaşti: Flavius Koczi, la sărituri - unde are toate şansele să urce pe podium -, cal cu mânere şi sol, şi Adrian Bucur la sol.

Clasament pe echipe

1. Germania
2. Marea Britanie
3. Franţa
4. Spania
5. Elveţia
6. Italia
7. România
8. Grecia

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite