Gimnastică: Marian Drăgulescu, cea mai mare notă la sărituri, Larisa Iordache a fost retrasă de la Campionatele Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Drăgulescu Foto EPA EFE (arhivă)
Marian Drăgulescu Foto EPA EFE (arhivă)

La aproape 41 de ani, gimnastul Marian Drăgulescu a obţinut cea mai mare notă la sărituri şi ar urma să concureze astfel la CM din acest an în probă, în timp ce din concursul feminin, care debutează sâmbătă seară, au fost retrase mai multe gimnaste, între care şi Larisa Iordache, la RomGym Trophy - Campionatul Naţional 2021.

Andreas Tobă (CSM Lugoj) a câştigat concursul de individual-compus, iar Steaua Bucureşti cel pe echipe, la RomGym Trophy, prima ediţie, care punctează şi în calitate de Campionat Naţional.

Marian Drăgulescu, la aproape 41 de ani, pe care îi va împlini în luna decembrie, a avut cea mai mare notă în competiţia individuală la sărituri (14.600), astfel că, potrivit FRG, ar urma să reprezinte România la Campionatul Mondial în acest an, în condiţiile în care competiţia naţională din aceste zile reprezintă şi un prim criteriu de calificare la concursul din Japonia (18-24 octombrie).

Concursul naţional feminin debutează sâmbătă, de la ora 18.00, iar FR Gimnastică a anunţat că a fost retrasă participarea mai multor gimnaste din motive medicale: Larisa Iordache, Daniela Trică şi Antonia Duţă (CS Dinamo), Silviana Sfiringu (CS Farul Constanţa), Alexia Vătafu (CSA Steaua) şi Iulia Trestianu (CSŞ Focşani).

Prima ediţie a RomGym Trophy are loc, în organizarea FR Gimnastică, între 17-19 septembrie, la Bucureşti, cu participarea a peste 70 de gimnaşti, juniori şi seniori, din România, Suedia, Ungaria şi Insulele Feroe.

”Vor concura pentru medalii, premii, dar şi pentru verificarea nivelului de pregătire. Concursul de la Bucureşti, în cadrul căruia se vor stabili şi campionii naţionali, la individual şi pe echipe, reprezintă o primă etapă de selecţie în vederea participării la Campionatele Mondiale din Japonia (18-24 octombrie)”, anunţa FR Gimnastică.

Duminică mai sunt programate finalele pe aparate, la feminin şi masculin, începând cu ora 10.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite