FOTO GALERIE Gimnastică: Ponor ia argintul în finala de la sol, Izbaşa ocupă ultimul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediafax | Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa au reprezentat România în finalele de la bârnă şi sol
Mediafax | Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa au reprezentat România în finalele de la bârnă şi sol

Cătălina Ponor a adus României medalia de argint, în finala de la sol, dar a ratat podiumul la bârnă, deşi iniţial, ocupase locul 3.

De la agonie la extaz, aşa a fost ziua de marţi pentru Cătălina Ponor. Agonie, pentru că, în urma contestaţiei lui Bela Karoly, gimnasta noastră a pierdut medalia de bronz la bârnă, în detrimentul lui Alexandra Raisman.

Extaz, pentru că Ponor s-a montat extraordinar şi a evoluat excelent în proba de la sol, clasându-se pe locul doi, în spatele "coşmarului" Alexandra Raisman, care a luat medalia de aur.

Dezamăgirea serii a fost Sandra Izbaşa. Medaliată cu aur la Olimpiada de la Beijing la această probă, Sandra a ratat şi s-a clasat abia pe ultimul loc.

Mai jos, puteţi vedea evoluţia evenimentelor

Clasamentul probei de la sol

  • Alexandra Raisman 15.600
  • Cătălina Ponor 15.200
  • Aliya Mustafina 14.900
  • Vanessa Ferrrari 14.900
  • Lauren Mitchell 14.833
  • Kseniia Afanaseva 14.566
  • Jordyn Weiber 14.500
  • Sandra Izbaşa 13.333

UPDATE Sandra Izbaşa este gimnasta care închide finala. Românca face un exerciţiu ca la carte, dar se grăbeşte la aterizare şi clachează. Gimnasta obţine 13.333, cel mai mic punctaj din finală.

UPDATE Vanessa Ferrari execută o tzukahara dublă şi una simplă, cu salt. Italianca e punctată cu 14.900.

UPDATE Lauren Mitchell are multe greşeli la execuţie şi nu se remarcă printr-un exerciţiu cu dificultate ridicată. Australianca obţine 14.833

UPDATE Cătălina Ponor execută excelent o tzukahara cu salt, face patru întoarceri şi pare mai hotărâtă ca oricând să ia aurul. Româncei i-au ieşit toate elementele, atât cele acrobatice, cât şi cele artistice. Ponor primeşte 15.200.

UPDATE Alexandra Raisman, cea care i-a luat bronzul Cătălinei Ponor în finala de la bârnă, a executat un exerciţiu format din mai multe acrobaţii, cu puţine exerciţii artistice. Americanca a primit 15.600.

UPDATE Jordyn Weiber execută o săritură artistică, de dificultate ridicată. Americanca e punctată cu 14.500.

UPDATE Kseniia Afanaseva este cea care deschide finala. Rusoaica execută un exerciţiu ca la carte şi obţine 14.566.


După ce a pierdut în ultima clipă medalia de bronz, Cătălina Ponor îşi poate lua revanşa la proba de sol. Aici va mai concura, din partea României, şi Sandra Izbaşa.

Clasamentul probei de la bârnă

  • Linlin Deng 15.600
  • Lu Sui 15.500
  • Alexandra Raisman 15.066
  • Cătălina Ponor 15.066
  • Alexandra Raisman 14.966
  • Kseniia Afanaseva 14.583
  • Larisa Iordache 14.200
  • Gabrielle Douglas 13.633
  • Victoria Komova 13.166

UPDATE Alexandra Raisman execută exerciţiul cu mici ezitări, face o piruetă şi se dezechilibrează la aterizare. Americanca obţine 14.966. În urma unei recalculări, Raisman trece pe locul trei, în locul Cătălinei Ponor, cu 15.066. Antrenorul SUA, cel care a făcut contestaţie, este român. Bela Karolyi este şi cel care a descoperit-o pe Nadia Comăneci.

UPDATE Victoria Komova ratează complet exerciţiulşi obţine 13.166, cel mai mic punctaj până în acest moment.

UPDATE Gabrielle Douglas ratează exerciţiul şi cade de pe bârnă. Gimnasta obţine 13.633.

UPDATE Kseniia Afanaseva face două executări artistice, un salt lateral şi obţine 14.583.

UPDATE Larisa Iordache ratează exerciţiul de la bârnă, şansele României pentru o medalie scad drastic. Românca obţine 14.200.

UPDATE Linlin Deng a executat un exerciţiu corect, mai lent decât în mod normal. Gimnasta a obţinut 15.600

UPDATE Cătălina Ponor are mici dezechilibrări, dar execută o tzukahara cu aterizare aproape perfectă. Românca obţine 15.066.

UPDATE Lu Sui execută un salt cu echer şi un salt înainte, chinezoaica lucrează bine la execuţie. O mică dezechilibrare, dar exerciţiul îi reuşeşte. Gimnasta reuşeşte 15.500.

Ultima zi a concursului special pe aparate la gimnastică de la Jocurile Olimpice aduce o schimbare în planurile românilor. Diana Bulimar, calificată iniţial în finala la bârnă, va fi înlocuită de prima rezervă. Larisa Iordache este cea care va reprezenta România, conform comentatoarei TVR, Alina Alexoi, care a prezentat ştirea drept exclusivitate comunicată de Mariana Bitang.

Înlocuirea este în concordanţă cu regulamentul şi a venit ca urmare a unei afecţiuni cu care se confruntă Diana Bulimar, Larisa Iordache descurcându-se excelent la bârnă, dar fiind accidentată în ziua calificărilor.

Diana Bulimar s-a calificat de pe ultimul loc în finala de la bârnă, cu nota 14.866.

Cea de-a doua gimnastă care va reprezenta astăzi România, în cadrul finalei de la bârnă, este Cătălina Ponor, favorită pentru o medalie. Aceasta a obţinut la bârnă cea mai mare notă din concurs la proba pe echipe, 15.416. În 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, Ponor a obţinut aurul la proba de bârnă, fiind favorită la acest aparat.

„Da, e posibil să o înlocuim pe Diana Bulimar cu Larisa Iordache în finala de la bârnă, dar decizia o vom lua doar cu o zi înainte de finală”, a declarat Mariana Bitang.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite