„GIGI LA JUDECĂTORIE“: I-au dat cu FLIT lui Becali! I-a IMPLORAT să lucreze cu el, dar l-au refuzat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin comportamentul său de om scăpat de sub control, patronul Stelei şi-a „câştigat" porecla în lumea fotbalului: „nebunu". Află cine sunt oamenii care au avut demnitate şi au refuzat să colaboreze cu un asemenea personaj, deşi ar fi putut câştiga foarte mulţi bani.

„Adevărul" a prezentat ieri o listă cu cei care s-au întors în genunchi la Becali, ori de câte ori au fost chemaţi, închizând ochii la jignirile patronului Stelei şi lăsându-se călcaţi în picioare de el.

„Steaua nu se refuză" e motto-ul lui Stoichiţă, Lăcătuş şi Ilie Stan, tehnicieni care, în loc să taxeze nesimţirea lui Becali, se pun la dispoziţia acestuia necondiţionat.

Totuşi, există şi o categorie de antrenori care au dovedit că „Steaua se şi refuză", dacă ai coloană vertebrală şi nu accepţi orice pentru bani. Iată care sunt oamenii care i-au dat cu flit lui Becali.

A cerut garanţii ca să-i închidă gura

Victor Piţurcă - A fost primul care l-a părăsit pe latifundiar în 2004, atunci când acesta l-a exclus din lot pe mijlocaşul Romeo Pădureţ.

La şase ani distanţă de la acest episod, Becali a reuşit să-l convingă pe Piţurcă să se întoarcă în Ghencea. „Mariajul" n-a durat însă decât foarte puţin.

Cunoscând stilul violent al finanţatorului de a critica echipa după câte un meci nereuşit, Piţi i-a impus acestuia o condiţie, dezvăluită chiar de patron.

„Mi-a cerut garanţii de 25 de milioane de euro, adică 10 hectare de pământ şi 5 milioane de euro, că eu nu o să mai vorbesc de echipă", a povestit Gigi.

Europarlamentarul n-a refuzat din start condiţia lui Piţurcă. A amânat însă semnarea contractului, crezând că dacă îi va oferi tehnicianului mulţi bani, atunci acesta va renunţa la condiţia sa.

„I-am oferit lui Piţi un salariu de 25.000 de euro lunar şi o primă de două milioane de euro pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor", s-a lăudat Becali.

Banii săi nu l-au făcut însă pe fostul selecţioner să-şi încalce principiile şi cum Gigi a refuzat condiţia de a nu vorbi în public despre club, tehnicianul a demisionat de la Steaua la scurt timp după ce preluase echipa.

Oli a refuzat 100.000 de euro pe lună

Cosmin Olăroiu - Ultimul antrenor cu care Steaua a câştigat titlul l-a abandonat pe patronul roş-albaştrilor în 2007. Oli a optat să plece în zona Golfului Persic decât să-şi toace nervii cu un om care se crede finanţator, manager şi antrenor.

Între 2007 şi 2011, Becali s-a rugat în mod repetat de Olăroiu să se întoarcă la echipă. A recurs inclusiv la un „şantaj sentimental", insistând pe lângă familia tehnicianului. Insistenţele sale n-au dat însă roade.

Până la urmă, Olăroiu a revenit la Steaua la sfârşitul sezonului trecut, însă temporar, pentru aproximativ o lună. Nu l-au convins insistenţele lui Gigi, ci dorinţa de a ajuta Steaua, echipa sa de suflet, să prindă cupele europene.

Şi-a îndeplinit obiectivul, câştigând Cupa României. Apoi, a plecat, deşi Becali i-a oferit un un contract fabulos.

„Am zis că îi dau un salariu lunar de 100.000 de euro, plus o primă de două milioane de euro, dacă duce echipa în grupele Ligii Campionilor", a povestit latifundiarul.

Banii săi nu l-au convins însă pe Oli. Tehnicianul a preferat să stea departe de un om scăpat de sub control şi să muncească acolo unde, pe lângă bani, are şi linişte.

Loţi nici n-a vrut să audă de oferta lui

Ladislau Boloni - E unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Becali pe care l-a descris plastic: „E ca un tată alcoolic, care vine acasă beat şi, într-un acces de violenţă, sparge tot ce-i cade în mână".

Chiar dacă l-a jignit în mod repetat, Becali a crezut că, la nevoie, îl va convinge pe fostul selecţioner să preia echipa. Tocmai de aceea, vara trecută, înainte de a-l numi pe Levy pe bancă, Gigi i-a dat undă verde lui Mihai Stoica să negocieze cu Boloni pentru preluarea echipei.

Discuţiile n-au durat decât o zi, fiindcă Loţi a refuzat să ia primul avion spre România şi să alerge până la palat pentru a semna contractul, aşa cum au procedat alţi antrenori ca Lăcătuş sau Cârţu.

Citeşte mâine

Becali joacă rolul bunului creştin, a promis de nenumărate ori că nu va mai jigni pe nimeni, dar de fiecare dată şi-a încălcat promisiunea.

Mai citeşte

„Gigi la Judecătorie": Au fost fotbalişti URIAŞI, dar s-au lăsat UMILIŢI de Becali

„Gigi la Judecătorie": Ei l-au făcut pe Becali să PLĂTEASCĂ! Balaj promite să facă la fel

„Gigi la Judecătorie": Alătură-te campaniei „Adevărul" şi taxează nesimţirea

El este cel care l-a pus cu BOTUL PE LABE pe Gigi Becali!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite