Gigi Becali a vrut să plece din ţară duminică seară, înainte de sentinţa din „Dosarul Terenurilor“. I s-a deschis un nou dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali a fost oprit pe aeroport
Gigi Becali a fost oprit pe aeroport

De dimineaţă a fost la biserică, spre seară în Ghencea, la partida cu cântec Steaua-Viitorul (2-5), noaptea a vrut să plece din ţară! Cum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să anunţe luni verdictul în "Dosarul Terenurilor", unde poate primi o condamnare cu executare, Gigi Becali a intenţionat să zboare în Israel, dar a fost oprit de poliţie pe aeroport.

UPDATE 01.00 S-a aflat de ce Gigi Becali a fost ridicat de pe aeroport. Lui Becali i-a fost deschis un nou dosar penal, pentru Avicola Iaşi, unde este invinuit de înşelăciune şi delapidare, iar Poliţia avea mandat de aducere. Este vorba de un dosar penal aflat pe rol de mai mult timp şi în care a început abia acum urmărirea penală. 

Becali a fost dus duminică seara la Parchet, apoi a fost eliberat, dar are în acest moment interdicţie de a părăsi ţara.

...........................................................................................

Potrivit RTV, Becali urma să decoleze duminică seara, în juriul orei 23.00, cu un avion care aparţinea unei companii a lui Ion Ţiriac, spre Israel, dar a fost oprit de poliţiştii de frontieră.

Becali nu avea interdicţie de a ieşi din ţară, dar gestul său poate cântări foarte greu în faţa completului format din cinci judecători, care mâine va anunţa decizia definitivă în cazul schimbului de terenuri dintre finanţatorul stelist şi MApn. 

Cu atât mai mult cu cât Becali ar fi trebuit să anunţe autorităţile de plecarea sa, lucru care nu s-a întâmplat. Potrivit unor surse, Becali ar putea fi audiat de procurori la Parchet. 

În Dubai la momentul sentinţei din "Dosarul Sechestrării", în Israel la ultimul termen din "Dosarul Terenurilor"

Omul de afaceri a mai fost plecat din ţară, tot în Israel, şi săptămâna trecută, la ultimul termen de judecată din acest dosar. A negat iniţial acest deplasarea, apoi a recunoscut că s-a recules la Mormântul Sfânt. Doar că, întâmplător sau nu, Israelul este una dintre ţările cu care România nu are acord de extrădare. 

Şi n-a fost singurul moment în care Becali a preferat să fie în afara ţării, când urma să aibă o "cumpănă". În februarie 2013, în ziua în care ÎCCJ urma să anunţe decizia într-un alt dosar în care era implicat, cel al sechestrării de persoane, Gigi Becali era în Dubai. 

"Nu nu mai vin în ţară. Până acest neam nu îşi schimbă această haină numită stat, pe mine nu mă interesează. Eu vreau să stau într-un loc unde sunt iubit şi agreat. Nu vreau ca familia mea să stea în teroare, nu mai vreau ca familia mea să plângă. Vreau să îmi pun familia la adăpost, vreau să stea liniştită. România nu e un loc sigur. Mi-e jenă, ruşine să vin în ţară", a spus atunci Becali, în direct prin telefon la RTV, în momentul anunţării sentinţei! 

Ulterior, după ce a aflat că ÎCCJ i-a acordat o sentinţă de condamnare la trei ani de închisoare, dar cu suspendare, s-a întors în ţară.  

"Dosarul Terenurilor", prejudiciu de aproape 900.000 de dolari

Gigi Becali este acuzat de fapte de corupţie, prejudiciu de 892.758 de dolari, în procesul în care iniţial fusese achitat. 

Acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, finanţatorul din Ghencea a fost găsit nevinovat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 2012, însă decizia a fost atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme. 

O decizie se va da luni, pe 20 mai. Dacă va fi declarat vinovat, Gigi Becali riscă închisoarea între 5 şi 15 ani.


Citeşte mai multe despre condamnarea lui Gigi Becali

Suporterii Stelei jubilează după condamnarea lui Gigi Becali: “Trei ani de libertate pentru echipa noastră”

Condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a lui Gigi Becali i-a bucurat la culme pe unii suporteri ai Stelei, care au postat pe o reţea de socializare un mesaj dur împotriva patronului echipei din Ghencea.

Gigi Becali nu e primul patron de club din România care va sta după gratii. Penescu, Staicu şi Iancu au păţit-o şi ei

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare şi va fi nevoit să execute această pedeapsă, care îl privează de libertate. Becali nu este primul aptron de club din România, care va sta după gratii. Au păţit şi alţii în trecut.

Gigi Becali: „Am fost trădat de statul român. Asta nu e ţara lui Hristos, e ţara lui Satana!”

După aflarea sentinţei de condamnare la trei ani de închisoare cu executare în „Dosarul Terenurilor”, Gigi Becali a apărut consternat în faţa jurnaliştilor, cărora le-a explicat că decizia este un abuz orchestrat de cei trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

EDITORIAL George Stanca: Dragă Gigi Becali, chiar eşti copil ?A?! Nu simţeai în aer că ăştia te pândesc?

„Sunt bulversat. Mut. Nu pentru tine. Ci, pentru ce ţi s-a  întâmplat. Căci, încep să  mă tem că asta  i se poate întâmpla oricui din ţara asta, ajunsă de rahat. Sunt deprimat. Deşi, uite că prostia ta costă mult prea mult”, scrie George Stanca, pe blogul său de pe adevarul.ro

Fostul bodyguard Zmărăndescu: “Sper ca Becali să nu facă vreo prostie. Să nu se întâmple ceva tragic…”

Cătălin Zmărăndescu, fost bodyguard al lui Gigi Becali, îl ştie prea bine pe finanţatorul Stelei. Cei doi au fost inculpaţi într-un alt dosar penal, cel al sechestrării de persoane, unde au fost însă achitaţi. Zmărăndescu se teme ca Becali să nu facă vreun gest necugetat, mai ales că susţine că fostul său şef n-a reacţionat prea bine când a fost arestat prima dată.

Corneliu Vadim Tudor despre condamnarea lui Gigi Becali: „L-au băgat la puşcărie ca pe ultimul borfaş”

Imediat după ce judecătorii au decis să-l trimită după gratii pe Gigi Becali pentru următorii trei ani în „Dosarul Transferurilor”, Corneliu Vadim Tudor a criticat dur hotărârea magistraţilor, precizând că patronul Stelei nu ar fi meritat să fie condamnat la închisoare.

Explicaţia lui Gigi Becali pentru încercarea de a părăsi ţara cu o zi înainte de sentinţa din „Dosarul Terenurilor“

Gigi Becali a fost surprins de poliţie în timp ce încerca să plece din ţară cu o zi înainte de verdictul în  „Dosarul Terenurilor“, unde ar putea primi o condamnare cu executare. Finanţatorul Stelei a fost ridicat de la aeroport şi dus la Parchet pentru a oferi nişte explicaţii.

Verdict în „Dosarul Terenurilor”. Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar Victor Babiuc, la doi ani

Completul de cinci judecători de la Curtea Supremă l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri dintre deputat şi Ministerul Apărării Naţionale. În acelaşi dosar, Victor Babiuc, fostul ministru al apărării, dar şi generalul Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare. Aceştia vor fi încarceraţi în orele care urmează.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite