Gigi Becali, vedetă negativă la CNN! Reacţia îngrijorătoare a UEFA la scandalul misogin provocat de fostul oier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul clubului FCSB, Gigi Becali, face iar valuri în presa internaţională. Ca de obicei, motivul este unul negativ.

Afirmatiile fostului cioban referitoare la fotbalul feminin, făcute în urmă cu 24 de ore la postul de televiziune Prox, privind rolul şi statutul femeilor în fotbal au ajuns subiect principal în pagina sportiva online a celei mai faimoase televiziuni de ştiri din lume, CNN.

În materialul dedicat patronului FCSB jurnalistii americani au cerut si poziţia UEFA referitoare la acest subiect, Oficialii forului continental au catalogat reacţia latifundiarului drept "comportament deplorabil" si au subliniat ca vor arăta "toleranţă zero pentru orice formă de discriminare". 

"Lupta pentru a elimina discriminarea, intoleranţa şi rasismul din fotbal este o prioritate majoră pentru organizaţia noastră. UEFA consideră că puterea fotbalului poate fi folosită pentru a elimina probleme precum rasismul, homofobia, discriminarea împotriva minorităţilor etnice şi instituţionale precum slaba reprezentare a femeilor şi lipsa diversităţii", se arată în comunicatul remis de UEFA celor de la CNN.

De asemenea, UEFA a menţionat si că echipelor nu le este impus să aibă o secţie de fotbal feminin, ci doar li se recomandă acest lucru. Înainte de a publica articolul, CNN a cerut punctul de vedere al clubului FCSB referitor la acest subiectul, dar oficialii grupării din Liga 1 nu au făcut niciun comentariu.

Scandalul a fost generat de afirmaţiile facute ieri de Gigi Becali, care  a declarat că ia în calcul retragerea din fotbal daca UEFA îi va impune să aibă o secţie de fotbal feminin.

"Daca vor sa ma puna sa am echipa feminina, ma retrag din fotbal. Cum adica sa faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Am si eu pacatele mele. Dar lucruri nefiresti nu fac. Nu! Asta e aliniere la idelile lui satan. Fetele sa joace handbal, baschet. Cum sa joace femeie fotbal? Nu e facuta pentru fotbal. Madularele ei nu sunt facute pentru fotbal. Femeia a fost facut de Dumnezeu din barbat, pentru barbat. Femeia e facuta sa fie atrasa barbatul de ea. Daca facem asta, batjocorim formele facute de Dumnezeu ca sa îl atraga pe barbat. O schimonosim pe femeie! Boxul si fotbalul le schimonoesc pe femei", a spus Gigi Becali la ProX.

 Federaţia Română de Fotbal ia atitudine

Vineri, Federaţia Română de Fotbal a reacţionat şi ea, patronul FCSB urmând să fie chemat la Comisia de Discplină.
 

"Federaţia Română de Fotbal dezaprobă total un asemenea comportament şi astfel de declaraţii (care nu sunt demne de a fi reproduse) despre un sport aflat în continuă dezvoltare în ţara noastră. Fotbalul feminin cunoaşte o creştere impresionantă în ultimii ani, nu doar în România, ci şi la nivel mondial. Iar obiectivul FRF este ca fotbalul feminin să devină în cel mai scurt timp sportul feminin de echipă cel mai practicat în România.

În acelaşi timp, FRF le reaminteşte tuturor celor implicaţi în fenomenul fotbalistic din România că în fotbal discriminarea de orice natură, intoleranţa şi rasismul nu sunt acceptate", se arată în comunicat.

becali cnn
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite