Gigi Becali a sfeclit-o! CSA Steaua dă în judecată FCSB pentru recuperarea prejudiciului de 36,8 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSA Steaua a depus, marţi, o cerere de chemare în instanţă a clubului deţinut de Gigi Becali, FC Steaua Bucureşti, prin care solicită recuperarea prejudiciului de 36,8 milioane de euro.

"Am înaintat azi o cerere de chemare în judecată prin care am solicitat recuperarea prejudiciului cauzat de folosirea mărcii de către FCSB. Prejudciu care a fost stabilit de către evaluator, chestiunea este foarte simplă. Sunt încrezător în şansele de reuşită, de asta am şi înaintat această cere în instanţă. Cu reprezentanţii FCSB nu am niciun răspuns, nu comunic cu ei", a declarat Talpan pentru News.ro.

CSA Steaua a anunţat, la sfârşitul lunii mai, într-un comunicat, că prejudiciul pentru folosirea mărcii Steaua, în perioada 2004-2014, fără acordul grupării armatei a fost stabilit la suma de 36.826.310 euro, iar taxa de licenţă pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA. "Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti este obligat de lege, ca titular al mărcii Steaua Bucureşti – bun aflat în patrimoniul public – , să facă toate demersurile de punere în valoare a mărcii, inclusiv prin evaluarea brandului. Astfel, până la acest moment, au fost încheiate următoarele proceduri, derulate de evaluatorul independent, competitiv selecţionat: • brand-ul Steaua Bucureşti a fost evaluat la suma de 57.306.150 euro; • taxa de licenţă pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro/an fără TVA; • prejudiciul pentru folosirea mărcii fără acceptul CSA Steaua Bucureşti a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro. În prezent, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti derulează o serie de activităţi pentru valorificarea mărcii Steaua Bucureşti, conform evaluărilor prezentate. Prin urmare, măsurile promovate pentru susţinerea optimă a fotbalului stelist se derulează în paralel cu demersurile de valorificare a patrimoniului propriu, pe care CSA Steaua Bucureşti e obligat prin lege şi hotărârile judecătoreşti pronunţate să le întreprindă", se arată în comunicatul citat. La finalul lunii iulie, CSA a transmis clubului de fotbal o notificare privind plata sumei de 36,8 de milioane de euro în termen de 30 de zile. Această notificare nu reprezintă o nouă etapă într-un război cu FCSB, preciza atunci CSA, ci o etapă legală pentru stingerea litigiului: "Ca atare, notificarea cu privire la valoarea prejudiciului generat de folosirea mărcii 'Steaua Bucureşti' în perioada 2004-2014, fără acordul deţinătorului de drept, nu reprezintă o nouă “etapă” dintr-un ipotetic 'război' purtat între CSA şi FCSB, ci simpla parcurgere a unei etape formale impusă de cadrul legal pentru stingerea acestui litigiu."

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite