Gigi Becali a găsit jucătorii perfecţi: se roagă înaintea partidelor. FCSB şi Dinamo, trei dueluri în şapte zile

Gigi Becali a găsit jucătorii perfecţi: se roagă înaintea partidelor. FCSB şi Dinamo, trei dueluri în şapte zile

Jucătorii de la FCSB se roagă înaintea meciurlilor

Nici dacă se vorbeau, sorţii nu puteau programa trei derby-uri Dinamo – FCSB în doar 7 zile. Marele meci care va avea loc duminică, pe Arena Naţională (ora 21.00), a fost prefaţat de două dispute ale echipelor U17 şi U 19 ale celor două cluburi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nici dacă se vorbeau, sorţii nu puteau programa trei derby-uri Dinamo – FCSB în doar 7 zile. Marele meci care va avea loc duminică, pe Arena Naţională (ora 21.00), a fost prefaţat de două dispute ale echipelor U17 şi U 19 ale celor două cluburi. Şi, pentru ca suspansul pentru meciul de la finalul săptămânii să rămână nealterat, victoriile au fost împărţite după meciuri care au oferit faze de joc pe care ni le-am dori şi în partida seniorilor.

Săptămâna derby-urilor a început cu meciul echipelor de juniori mari, Under 19. Acolo, Dinamo s-a impus cu 5-2, toate golurile fiind marcate după pauză. Foştii dinamovişti Andrei Mărgăritescu şi Cătălin Munteanu au aplaudat în picioare reuşitele viitoarelor stele ale ”câinilor”, care speră ca victoria lor să fie inspiratoare pentru echipa lui Rednic în meciul cu rivalii de-o viaţă.

Robert Matei: ”Mereu are gust dulce victoria cu FCSB”
Învingători în ceea ce pentru ei reprezintă cel mai important duel din sezon, dinamoviştii parcă pluteau la finalul partidei. ”Mereu are gust dulce victoria în faţa FCSB. Peste tot e la fel, de la cea mai mică grupă până la cei mari, e aceeaşi încrâncenare la aceste meciuri”, a declarat Robert Matei, căpitanul ”câinilor”. La fel ca toţi coechipierii săi, visează ca prin prestaţiile de la juniori să facă pasul spre echipa mare. ”Noi mereu sperăm, dăm tot ce e mai bun, şi poate o să ajungem şi la echipa mare. Noi ne facem treaba aici. În fiecare an am fost cei mai buni şi continuăm tot aşa”, a mai spus Matei.

Înfrângerea cu Dinamo, din Liga Elitelor U19, doare mai tare decât eliminarea din Cupa României la seniori
Dacă dinamovistul încă visează la echipa mare a ”câinilor”, pentru purtătorul banderolei de la FCSB, Daniel Toma, visul a devenit realitate. El a făcut parte în mai multe rânduri din lotul echipei antrenate de Nicolae Dică, ultima dată chiar la eşecul cu Dunărea Călăraşi, din Cupa României. ”Nu e greu să fiu în ambele loturi. Se resimte o oarecare oboseală, dar eu mă bucur că joc aici şi sper să debutez şi în Liga 1 la prima echipă şi să continui pe aceeaşi linie”, a spus Toma. Chiar dacă eşecul cu Dunărea a însemnat eliminarea echipei din Cupa României, juniorul spune că a fost mai dureroasă înfrângerea din Liga Elitelor, contra dinamoviştilor: ”Sunt greu de digerat două înfrângeri într-o săptămână. Eşecul cu Dinamo a fost mai greu, dar mergem mai departe şi sperăm să câştigăm la viitorul meci. Derby-urile cu Dinamo sunt cele mai încrâncenate”, a mai declarat căpitanul FCSB. El speră ca eşecul să fie răzbunat de colegii de la seniori, duminică: ”Cu siguranţă echipa e motivată după înfrângerea de la Călăraşi şi toţi considerăm că o să câştigăm detaşat cu Dinamo”.

La U17, FCSB s-a impus după ce jucătorii au spus o rugăciune

La câteva zeci de minute după terminarea partidei Under 19, pe acelaşi teren din Complexul Sportiv "Ion Ţiriac" din Pantelimon a început meciul echipelor de la Under 17. De data aceasta, s-a impus FCSB, cu 2-0, graţie a două goluri marcate în repriza secundă, dar şi ajutorului divin. Pentru că nici dacă îi căuta, patronul Gigi Becali nu găsea jucători atât de evlavioşi, care să spună ”Tatăl Nostru” înaintea începerii partidei. Iar rugăciunea a avut efect, urmaşii lui Tănase, Pintilii sau Gnohere învingând rivala tradiţională după două goluri marcate împotriva cursului jocului: pe contraatac după un corner al dinamoviştilor şi, apoi, dintr-un penalty.

La finalul partidei, căpitanul învingătorilor, Ovidiu Perianu, era extrem de fericit pentru victorie. El a recunoscut că meciurile cu Dinamo au o încărcătură emoţională aparte, aşa că la aceste partide intră pe teren mai motivat ca oricând: ”Pentru noi, acesta e cel mai important meci, aşa că am venit cu dorinţa de a câştiga partida. Eram siguri că ne vom impune. A fost un meci frumos pentru toţi şi o experienţă deosebită. Pentru noi e ceva special să câştigăm în faţa lui Dinamo şi cred că am salvat puţin din onoare”, a declarat Perianu.

Cum mai sunt doar câteva zile până la marele derby dintre Dinamo şi FCSB, evident că gândurile tuturor juniorilor celor două cluburi se îndreaptă către meciul de duminică. Perianu e sigur că nu se pune problema învingătoarei, şi ştie chiar şi scorul: ”E un singur derby în ţară, Dinamo – Steaua, aşa că toată lumea vine să vadă această partidă. Îmi doresc să bată Steaua cu 4-0”, a mai spus internaţionalul U17.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările