Gigi Becali, exploziv la televizor: Da afară jucătorii şi taie din salarii. „Gata! Nu sunt cretin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali

FCSB a încheiat anul la zece puncte de liderul CFR Cluj. E încă o contraperformanţă uriaşă pentru o grupare care s-a cam obişnuit cu eşec.

Gigi Becali simte cum îi fuge pământul de sub picioare! Din cauza unui management ridicol, pe care el l-a instaurat la club, FCSB înşiră o serie de rateuri incredibile:

*Fără titlu în Liga I de şase ani! Ultimul a fost câştigat în sezonul 2014-2015.

*Fără vreo calificare în grupele competiţiilor UEFA de patru ani! Ultima dată, echipa a ajuns în grupele Ligii Europa, în sezonul 2017-2018.

*Absentă de la grupele Ligii Campionilor din 2013! A fost şi ultima formaţie românească prezentă la „masa bogaţilor“.

Ce înseamnă, pe scurt, aceste contraperformanţe? Că „robinetul“ cu bani s-a închis. Pentru că, fără performanţe europene, nu mai vin sumele „grase“ de la UEFA. Şi drama lui Becali e că nici nu sunt perspective pentru echipa sa. Care, duminică seară, a fost dominată de Sepsi, în deplasare. S-a terminat 0-0, însă a fost un scor mincinos! Pentru că, mai ales în partea secundă, pe teren a existat o singură echipă: Sepsi. Şi doar intervenţiile excelente ale portarului Ştefan Târnovanu (19 ani) au salvat FCSB de la eşec.

Văzând debandada de la FCSB, creată chiar de el, Gigi Becali a avut, astăzi, o intervenţie la Pro X, în care a anunţat că va renunţa, în iarnă, la Budescu (32 de ani) şi la Keşeru (35 de ani), că îl va vinde pe Florin Tănase (26 de ani) la prima ofertă şi că, per total, va trece la un sistem low-cost, la FCSB.

Ce a spus Gigi Becali?

*Dacă nu pot să fac faţă în cupele europene, mă las de fotbal! Nu vreau să dau banii familiei la fotbal, doar nu sunt idiot. Nu sunt arab, nu curge sonda ca să mă distrez pe banii lui Dumnezeu. Cum să dai banii tăi unor jucători care bagă mingea în poartă? Ce, sunt cretin la cap? Nu! 

*Ne-a dominat Sepsi cum ne-a dominat, înseamnă că în cupele europene nu pot face faţă. Atunci, nu pot să fac bani. Ce înseamnă asta? Că trebuie să dau bani din buzunar. Atunci, eu mă las! Nu mă las de fotbal, dar va fi un altfel de strategie. Eu bani nu mai risc deloc.

*Am luat banii pe Man, iau banii pe Moruţan, mai pot trăi încă doi ani, şi în 2023. La revedere, bani de la mine din buzunar nu mai dau! Tot ce e de vânzare, pac, vând imediat!

*Am vorbit cu Budescu: «Spune-mi ce bani vrei, ca să încheiem». O să vorbesc şi cu Keşeru. Salariile mari se termină cu ele şi vom juca cu jucătorii care rămân. Eu aşa ceva nu mai fac, nu sunt idiot. Dacă te domină Sepsi, mai ai pretenţii la fotbal? Nu mai poţi! Atunci îmi văd de treaba mea, stau acasă. N-ai cum să te baţi în Europa, dacă te bate Sepsi. Că pe noi ne-au bătut, cu 2 sau 3-0, alea (n.r. - ocaziile lor) trebuia să intre în poartă.

*N-am ceva cu Budescu de aseară. I-am zis că nu ne certăm. Nu-mi convine, e un salariu mare şi n-are rost. De jucat nu va mai juca la noi. Vreau să restrâng.

*Tănase are salariu de 30.000 de euro (n.r. - pe lună), dar pleacă. Mai e Florinel Coman, cu 20.000 sau 21.000.

*Fac altă strategie. Să joace Ianis (n.r. - Ianis Stoica), Dumiter, Mamutu (n.r. - Ivan Mamut). Care e problema? De ce să joace 25.000 pe lună şi nu 4.000?

Dacă ţine strategia cu vânzare de jucători, mă ocup iar. Până acum, m-a ţinut la plutire. Dacă se mai întâmplă aşa, merg înainte. Un lucru e clar: 500%: bani din buzunarul lui Becali pentru ca nişte jucători să se joace cu mingea nu vor mai exista, pentru că nu sunt idiot, masochist, să-mi bat joc de banii mei!  Gigi Becali patron FCSB  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite