Gigi Becali e copia lui Roman Abramovici la o scară mult redusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roman Abramovici
Roman Abramovici

Citeşte o comparaţie între patronul Stelei şi miliardarul rus care o finanţează pe Chelsea Londra. Ce îi apropie: au preluat echipele în acelaşi an, ambii au început de jos, ambii au Maybach, dar şi probleme cu legea!

 „Dubla” Steaua – Chelsea din optimile de finală ale Ligii Europa e privită în primul rând ca o confruntare directă între Gigi Becali şi Roman Abramovic, doi dintre cei mai „nebuni” patroni din fotbalul mondial. Asemănările dintre ei sunt izbitoare, începând cu faptul că amândoi au ajuns la conducerea Stelei, respectiv a lui Chelsea, în acelaşi an (2003), la doar câteva luni distanţă.
Ambii au plecat de la zero
Şeful Stelei a început să facă bani după Revoluţie. A pornit aducând blugi de la turci, după care s-a lansat în afaceri cu terenuri. Nici Abramovic n-a fost bogat de mic, ambii săi părinţi murind când el avea numai patru ani. Rusul s-a îmbogăţit treptat, începând cu comerţul de jucării din plastic.
Gigi, de 30 de ori mai „sărac”
Cu o avere estimată la peste 10 miliarde de euro, Abramovic e al cincilea cel mai bogat om din Rusia şi al 50-lea în lume. În schimb, latifundiarul din Pipera se bazează doar pe 300 de milioane de euro, adică o sumă de aproximativ 30 de ori mai mică.
Au aruncat cu bani în fotbal
Nici Becali, nici Abramovic nu s-au uitat la bani în încercarea de a avea rezultate în fotbal. În 10 ani, patronul Stelei a băgat la Steaua cam 50 de milioane de euro, transferând jucători cu nemiluita şi schimbând antrenori pe bandă rulantă. De partea cealaltă, pentru a câştiga Liga Campionilor anul trecut, Abramovic a scos din buzunare 1,8 miliarde de euro.
Ambii se dau cu Maybach-ul
Dacă Maybach-ul 62 deţinut de Gigi Becali a devenit legendă (mai ales după ce patronul Stelei a încercat să-l repare cu o rangă), Abramovic nu s-a lăsat nici el mai prejos, având în garaj două Maybach-uri de acelaşi model. Este vorba despre unul dintre cele mai luxoase automobile construite vreodată, preţul unei asemenea maşini apropiindu-se de un milion de euro.
Au ca hobby politica
Un apropiat al lui Vladimir Putin, Abramovic a intrat în politică în 1999, ajungând guvernator al districtului autonom Ciukotka, o regiune slab populată aproape de Alaska. La o întâlnire faţă în faţă cu rusul, Gigi Becali are atuurile sale: a fost preşedinte de partid (PNG) şi europarlamentar, iar în 2012 a câştigat un mandat de deputat.
Sunt certaţi cu legea
Proaspăt condamnat la trei ani de închisoare cu supendare pentru sechestrare de persoane, Gigi Becali mai are pe rol şi alte dosare judiciare (scandalul „valiza” şi cel al terenurilor MapN). De partea cealaltă, Abramovic n-a fot deocamdată condamnat, dar şi-a legat numele de numeroase afaceri necurate, în special cu ajutorul statului rus.
Echipe probabile
Tătăruşanu – Râpă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, Chipciu, Tănase – Rusescu
Cech – Azpilicueta, Cahill, Terry, Bertrand – Obi Mikel, Lampard – Oscar, Moses, Marin – F. Torres


 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite