Gigi Becali, distrugătorul de fotbalişti: Cum l-a terminat pe Andrei Vlad, la 22 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali

Faptul că FCSB e o echipă în care mulţi jucători de perspectivă sunt „îngropaţi“ se vede, încă o dată, în cazul lui Andrei Vlad.

Când a fost luat de la Craiova, în 2017, pentru 400.000 de euro, Vlad era prezentat chiar de Gigi Becali ca un „Messi al portarilor“. 

„După ce l-am luat, Meme (n.r. - Mihai Stoica), care e foarte exigent la transferuri, mi-a zis că Andrei Vlad e fenomen. Cică nu l-ar da acum pe 5 milioane de euro. Meme mi-a zis că îţi dă fiori, când stă în poartă, e de pe altă planetă!“, spunea Becali, în momentul transferului.

Ulterior, latifundiarul l-a criticat, periodic, pe internaţionalul de tineret care, în Campionatul European U21 din acest an a fost printre cei mai buni jucători din naţionala pregătită de Adrian Mutu.

„Gata cu Messi al portarilor (n.r. - Andrei Vlad), m-am convins! Nu se poate aşa ceva. E prea lejer, prea neconcentrat. Am luat două goluri din greşelile lui Vlad. La primul gol trebuia să o dea în aut. O apăram şi eu pe aia. Messi al portarilor, cum ziceam...M-am înşelat şi cu asta-basta“, a declarat Becali, după o remiză cu Dinamo, scor 2-2, în februarie 2018. Şi la vremea respectivă, Vlad a fost trecut pe banca de rezerve, fiind înlocuit, mai întâi, de Stăncioiu, iar apoi de Bălgrădean.

Are nişte gafe mari

Revenind la situaţia actuală, Vlad a comis, într-adevăr, nişte gafe mari, în ultimele partide. La înfrângerea cu Craiova, scor 0-2, a scăpat şutul lui Nistor în poartă, într-un moment în care oltenii erau în zece oameni şi aveau avantaj minim pe tabelă. Greşeala lui Vlad a tăiat însă elanul FCSB-ului. În meciul imediat următor, Vlad a scăpat, iarăşi, mingea în poartă, în remiza cu CFR (1-1). Luni seară, până să fie schimbat la pauză cu Straton, Vlad a încasat două goluri. La primul, a stat pe linia porţii, în loc să iasă, permiţându-i lui Cordea să egaleze (1-1). Apoi, a fost învins şi de Rusescu, care însă a avut un şut imparabil din afara careului.

Criticile îl afectează puternic

Pe vremea când era preşedinte de imagine la FCSB, Helmuth Duckadam a povestit că Andrei Vlad suferă enorm, de câte ori e criticat de Gigi Becali. „Am înţeles că a fost destul de afectat după declaraţiile patronului. Am înţeles că a plâns. Aşa mi s-a spus, eu n-am fost acolo“, a povestit „Eroul de la Sevilla“, după acel 2-2 cu Dinamo, în februarie 2018.

CITEŞTE ŞI:

Andrei Vlad, umilit de patronul FCSB, la televizor: Decizie dură privind portarul echipei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite