Gigi Becali va avea coşmaruri: CFR, start exploziv în play-off. Clujenii au marcat un gol cu care au intrat în istoria acestui sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără titlu de trei ani, FCSB a pornit şi în acest play-off de pe locul 2, la două puncte de liderul CFR Cluj. Vorbim de o distanţă care n-a putut fi remontată de nicio echipă în precedentele trei ediţii ale play-off-ului.

Şi, având în vedere că CFR Cluj a pornit cu o victorie în prima etapă din play-off, până luni seară, ardelenii s-au dus la chiar cinci puncte de FCSB. Iar de acum, fiecare punct contează enorm, fiindcă, spre deosebire de sezonul regulat, nu vom mai avea vreo înjumătăţire!

Sâmbătă seară, trupa pregătită de Alin Minteuan - antrenor care a rezistat pe banca CFR-ului, după ce oficialii formaţiei din Gruia n-au reuşit să-l readucă pe Dan Petrescu din China - a pornit ca din tun în meciul cu Sepsi! Ţucudean a dat lovitura de începere a partidei, au urmat zece pase între fotbaliştii clujeni, ultimele trei pe traseul Omrani - Deac - Ţucudean, după care atacantul gazdelor a „catapultat“ mingea în poartă. Iar asta după doar 20 de secunde!

A fost cel mai rapid gol din acest campionat şi unul cu care şi Ţucudean a realizat o performanţă individuală: a devenit primul jucător care a marcat în fiecare ediţie a play-off-ului, de când s-a trecut la acest sistem, acum trei ani. Pe rând, Ţucudean a înscris în play-off pentru Târgu Mureş, Viitorul şi CFR Cluj.

După deschiderea scorului, CFR a jucat în stil italian, economicos, iar Sepsi a avut două şanse bune de a egala, prin Sato şi Tandia. Scorul a rămas însă neschimbat la pauză.

Repriza a doua, explozivă: două eliminări!

La reluare, din nou, meciul a început spectaculos, cu un gol, doar că, de această dată, Arlauskis a fost cel care a scos mingea din plasă. Mensah l-a depăşit pe Culio şi a trimis în careu de unde Vaşvari a egalat cu un şut de efect, sub transversală (48).

Scorul de 1-1 a rezistat însă sub zece minute, deoarece o lovitură liberă executată de Deac a fost reluată cu capul în poartă de Dokovici (57). La 2-1, CFR a recurs, din nou, la un joc închis şi, chiar dacă l-a pierdut pe Culio pentru două „galbene“ (60, 70), nu doar că a rezistat, dar a şi mărit scorul după un penalty executat de Deac (90+2). Mensah, cel care a provocat lovitura de la 11 metri, a fost şi el eliminat pentru cel de-al doilea avertisment şi a părăsit terenul (90+1).

Liga I

Play-off, etapa I

Sâmbătă

CFR Cluj – Sepsi 3-1

Duminică

CS U Craiova – Astra 20.30

Luni

FCSB – Viitorul 20.30

Clasament

1. CFR Cluj 30p

2. FCSB 25p

3. CS U Craiova 23p

4. Astra 21p

5. Viitorul 19p

6. Sepsi 19p 

Play-out, etapa I

Vineri

Dinamo – D. Călăraşi 2-0

Sâmbătă

Hermannstadt – Gaz Metan 0-2

Duminică

Poli Iaşi – Voluntari 17.30

Luni

Botoşani – Chiajna 17.30

Clasament

1. Dinamo 19p

2. Gaz Metan 19p 

3. Botoşani 18p

4. Poli Iaşi 17p

5. Hermannstadt 16p

6. Dunărea Călăraşi 12p

7. Voluntari 11p 

8. Chiajna 9p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite