Giedrius Arlauskis: „Criza financiară ne-a stricat echipa!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul lituanian, în vârstă de 23 de ani, se desparte de Unirea Urziceni, după doi ani şi jumătate, şi va juca în campionatul Rusiei. Arlauskis n-a fost nici rezervă la meciul de la Split, pierdut de echipa sa, cu 4-1. Lituanianul nu a vrut să rişte o accidentare, care i-ar putea periclita transferul în Rusia. 

Gata, Miko, pleci la Rubin Kazan?

Aproape. Mai stau maximum o săptămână în România, după care voi pleca. O să fac mâine (n.r. - azi) ultimul antrenament cu băieţii de la Unirea, apoi o să ne strângem mâinile şi cu asta gata.

Ai fost cu ei la Split?

Da, dar am stat în tribună. În prima repriză au fost bine, dar în a doua nu ştiu ce s-a întâmplat cu ei. Este un moment greu.

Dumitru Bucşaru a spus că echipa nu se va desfiinţa, dar nici nu va mai fi la acelaşi nivel. Ce zici?

Asta e! El este patronul şi decide cum vrea.

Cu ce sentimente te desparţi de Unirea?

E greu să te desparţi de un loc unde ai petrecut momente minunate. A fost foarte frumos timp de doi ani şi jumătate. Dar viaţa merge înainte. Trebuia să fac acest pas înainte.

Pe câţi ani vei semna cu Rubin?

Pe patru.

Vei mai accepta vreodată să joci la o echipă din România?

Da, nu se ştie niciodată ce se va întâmpla. Aici am petrecut cele mai frumoase momente ale carierei mele ca fotbalist. Am făcut şi performanţă. Am crescut mult aici ca portar. Poate când voi fi mai bătrân, dacă echipele de aici vor mai avea nevoie de mine... cine ştie, poate revin.

Ai vreun regret?

Nu, niciunul. Ceea ce s-a întâmplat acum este din cauza crizei. Rămân doar cu amintirile frumoase.

Ţi-ai rezolvat problemele financiare cu Unirea Urziceni?

Da, nu mai au faţă de mine nicio datorie.

Cu Mihai Stoica ai mai vorbit?

Cum să nu. Doar el m-a adus aici.

Prietena ta ce a zis despre schimbarea pe care o faci?

Nimic. Va merge cu mine în Rusia, chiar dacă vom fi ceva mai departe de casa noastră din Lituania.

Vei prinde mai uşor naţionala de la Rubin Kazan?

Vom vedea. Naţionala Lituaniei este ca aceea a României. S-au schimbat antrenorii, generaţiile, dar suntem în creştere. Nu se poate face totul deodată.

De cinci  ori i-a crescut valoarea

Giedrius Arlauskis a venit în România în 2007, când MM Stoica l-a achiziţionat de la echipa lituaniană FK Siauliai, pentru 200.000 de euro. Avea doar 20 de ani şi la început a fost rezerva lui Bogdan Stelea, jucând în primul sezon doar patru meciuri.

În următorul an, când a luat campionatul, a fost titular incontestabil, jucând 30 de partide din 34. În Liga Campionilor a lipsit doar de la meciul cu Glasgow Rangers, din deplasare. Ialomiţenii l-au vândut acum la Rubin Kazan pe un milion de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite