Gică Popescu vrea, dar se teme de înfrângere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Baciul“ va anunţa mâine dacă îşi depune candidatura la preşedinţia FRF, în perspectiva alegerilor programate la 25 ianuarie. Contracandidaţi: Mircea Sandu, Constantin Iacov şi Octavian Popescu. Ziua de 8 ianuarie este data-limită de depunere a candidaturilor pentru cei care vizează postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal.

Până acum şi-au depus candidatura Mircea Sandu, preşedintele în exerciţiu, Constantin Iacov, fost preşedinte la FC Naţional, şi Octavian Popescu, jurist.

În condiţiile de faţă e clar că Mircea Sandu nu are un adversar de calibru, atât Iacov, cât şi Popescu fiind personaje fără greutate în fotbalul românesc. Singurul nume care ar putea reprezenta o concurenţă serioasă pentru cel poreclit „Naşul" este Gică Popescu.

Fostul mare internaţional nu a precizat însă dacă va candida sau nu, ţinând secretă decizia pe care o va lua şi pe care o va anunţa mâine într-o conferinţă de presă. Mai mult decât atât, Gică s-a izolat în ultima perioadă, plecând în Italia, de unde va reveni abia azi. Surse din anturajul său spun că „Baciul" este nehotărât în privinţa viitorului său. Concret, ar vrea să candideze, dar se teme de înfrângere.

El are un program, are nişte nume care îl susţin, evident apropiaţii săi, Hagi, Dan Petrescu, fraţii Becali, Ion Crăciunescu, dar nu are conexiuni în fotbalul mic, la diviziile inferioare, de unde vin foarte multe voturi.

Din acest motiv ezită să se "bată" cu Mircea Sandu, conştient că are un adversar stăpân pe situaţie la nivelul de la care vin cele mai multe voturi. O a doua înfrângere în acest război pentru scaunul FRF ar fi greu de digerat pentru Popescu, el pierzând şi în 2005 cu 187-102, la finalul unei campanii în care a investit destul de mult, inclusiv ca bani.

Marin Condescu e de partea „Baciului"

Raportate la situaţia de atunci, lucrurile sunt totuşi oarecum diferite acum. Marin Condescu, preşedintele de la Pandurii Tg. Jiu, nu mai e de partea lui Mircea Sandu, ci e adversarul lui. Condescu, care poate direcţiona în jur de 50 de voturi de la echipele miniere, şi-a declarat pe faţă sprijinul faţă de Popescu. „Dacă va candida, Gică Popescu va câştiga alegerile de la FRF", a afirmat Condescu.

Nici starea sănătăţii lui Mircea Sandu nu este un avantaj pentru cel care conduce FRF din 1990. Naşul s-a operat de cancer la colon şi ficat şi trebuie să urmeze un regim strict de viaţă, cu multă odihnă şi cât mai puţin stres. Din acest motiv, el îi va transfera mare parte din putere directorului general Ionuţ Lupescu, un tip puţin manevrabil, care a mai deranjat echipele mici prin faptul că a sancţionat anumite practici deloc ortodoxe. Altfel spus, Lupescu nu beneficiază de aceeaşi încredere ca şi Mircea Sandu în rândul cluburilor mici, care vor să trăiască aşa cum au trăit şi până acum.

Cum se alege preşedintele FRF

Toate echipele de fotbal din România, din primele trei ligi, sunt egale în faţa urnelor la alegerile pentru funcţia de preşedinte al FRF, fiecare formaţie având un vot. Adunarea Generală a FRF numără 294 de membri şi este formată din conducătorii cluburilor din primele trei eşaloane valorice, preşedinţi ai asociaţiilor judeţene şi reprezentanţi ai altor ramuri afiliate FRF, cum ar fi Direcţia de futsal sau de fotbal feminin.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite