Gică Popescu spune adevărul despre lucrările ştiinţifice scrise din închisoare: „În lege nu scrie că o carte trebuie...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gica Popescu

Fostul căpitan al primei reprezentative, Gheorghe Popescu (49 de ani), a acordat în această seară primul său interviu după ce a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Jilava.

Prezent în studioul Digi Sport, alături de moderatorul Radu Naum, „Baciul” a vorbit despre perioada petrecută în detenţie, dar şi despre planurile sale de viitor.
El a vorbit inclusiv despre cărţile pe care le-a publicat în perioada în care s-a aflat după gratii. 

„A fost ceva ilegal ceea ce am făcut? Când ajungi acolo şi eşti în această situaţie, primul lucru pe care îl faci e să te gândeşti cum poţi ajunge mai repede acasă. Erau două posibilităţi: să munceşti sau aceste lucrări ştiinţifice. Nu ştiu de ce s-a făcut atâta tam-tam, pentru că atunci când s-a făcut legea, s-a luat în considerare că sunt oameni care au studiat şi au făcut şcoli şi aveau posibilitatea să facă aceste lucrări, în loc să muncească. Cine a plagiat şi şi-a însuşit munca altora să plătească pentru asta. Cine putea să-mi scrie mie cărţi legate de fotbal!? Eu venisem după şase, şapte luni în care pregătisem programul pentru Federaţie. Mi-era foarte uşor să scriu o carte în acel moment. În lege nu scrie că o carte trebuie să aibă 20 de pagini sau 500... Cine decide dacă o carte e lucrare ştiinţifică sau nu? De ce nu s-a făcut o comisie? Era normal să fie o comisie de specialitate. Să mă fi prezentat în faţa unor oameni cu cunoştinţe în fotbal în care să mă fi prezentat”, a spus fostul mare internaţional.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite