Gică Popescu a renunţat să se mai prezinte la un examen organizat de FRF: „E o idioţenie ce trebuia să fac!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu
Gică Popescu

Gică Popescu a intenţionat să participe la examenul pentru primiera licenţei A de antrenor, însă a refuzat să mai susţină probele.

Motivul? Printre probele la care erau supuşi viitori antrenori erau şi unele ciudate, care testau mai degrabă aptitudinile de fotbalist decât cele de antrenor. Astfel, candidatul trebuia să trimită mingea în poartă de la 40 de metri fără ca aceasta să atingă pământul sau să conducă mingea printre jaloane. 

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Popescu a declarat: 

Eu vă spun doar atât: după 115 meciuri la prima reprezentativă a României, eu nu mă fac de râs! Asta i-am transmis domnului Apolzan, pe un ton foarte respectuos. Ideea este că e un examen idiot! Eu vorbesc strict de examen. Şi, reţineţi!, nu doar pentru mine, fiindcă nu doar mie mi se impuneau aceste probe practice, ci tuturor celor care doresc să devină antrenori.

Nu văd ce are a face proba aceasta, de exemplu, de a trage la poartă de la mijlocul terenului, cu meseria de antrenor. Strict cu meseria de antrenor. Păi vreau să devin fotbalist profesionist sau antrenor? Câte goluri credeţi că dă Mourinho dacă-l pui să tragă de 5 ori de la 35 sau 40 de metri?!

Eu spun doar atât: prostie mai mare nu există! Eu vă ofer alte exemple, pe scurt, de examene pentru licenţa PRO în Spania. Trei oameni, Guardiola, Luis Enrique şi Lopetegui. Ştiţi în cât timp au susţinut probele pentru licenţa PRO aceşti trei antrenori, printre cei mai buni la această oră din lume, nu doar din Spania? În 30 de zie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite