Gică Popescu, luptă crâncenă cu COVID-19: „Plămânii nu arată deloc bine“

Gică Popescu, luptă crâncenă cu COVID-19: „Plămânii nu arată deloc bine“

Gică Popescu se luptă, în continuare, cu noul coronavirus, chiar dacă a putut acorda un interviu telefonic

Fostul internaţional, acum preşedinte la Viitorul, a descoperit, săptămâna trecută, că a luat noul coronavirus, deşi era genul de om care respecta normele sanitare la milimetru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul coronavirus e un inamic invizibil de care nu te poţi feri definitiv, orice ai face! 

Ceea ce arată cât de aberantă e situaţia pe care presa internaţională a catalogat-o drept „COVID-Shaming“, referindu-se la cei care spun că bolnavii sunt nişte iresponsabili, pentru că nu s-au protejat suficient de bine. Mai mult, de curând, s-a văzut că nici ideea statului în casă, pe termen îndelugat, nu poate rezolva problema, întrucât un studiu din Coreea de Sud a arătat că 12% dintre bolnavi au luat virusul de la membri de familie!
 
Iar acum, povestea lui Gică Popescu (52 de ani), spusă pentru gsp.ro, e încă o dovadă că nu există soluţii garantate de a te feri de COVID-19. „Baciul“ a primit rezultatul pozitiv, săptămâna trecută, şi, în ciuda unei situaţii relativ bune la început, ulterior, lucrurile s-au complicat pentru el.
 
Ce a spus Gică Popescu?
 
*Avusesem nişte dureri de cap şi doar într-o zi câteva frisoane. Am zis să merg să fac testul, mai ales că eu m-am testat de multe ori. şi am ieşit negativ, dar în acel moment eram OK, nu mai aveam simptome. Apoi, fiindcă am ieşit având coronavirus, m-am dus la Matei Balş pentru investigaţii suplimentare. Ce a urmat n-a fost bine fiindcă virusul a dezvoltat foarte repede o pneumonie şi nu mi-a fost bine. Cu tuse, după cum vezi şi acum când vorbesc cu tine, mai tuşesc.
 
*Din păcate, Computerul Tomograf pe care l-am făcut în weekend n-a arătat foarte bine, în privinţa plămânilor, iar doctorii mi-au spus că e nevoie să continui să fiu spitalizat.
 
*Nu s-a pus problema să fiu ventilat mecanic, fiindcă niciun moment n-am avut o saturaţie de oxigen mai mică de 97-98%, deci am fost OK din acest punct de vedere. În schimb, medicamente am luat, e vorba despre Remdesivir.
 
*Am luat eu (n.r. - noul coronavirus) care eram atât de atent, pe unde umblu, să port mereu mască, să mă dezinfectez la fiecare 5 minute, umblam cu sticla de dezinfectant după mine în buzunar, dar uite că s-a întâmplat. Habar n-am de unde aş fi putut să-l iau.
 
*Nimeni din familia mea n-a dezvoltat vreun simptom până acum. Soţia, care oricum trebuie să stea izolată 14 zile, n-a acuzat nimic până acum, dar astăzi i-am zis să meargă să fac testul, mai ales că au trecut atâtea zile, a trecut şi perioada de incubaţie.
 
*Condiţiile în spital sunt OK, sunt decente, n-am nici un motiv să mă plâng. Oamenii de aici, de la doctori la asistente sunt foarte atenţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările