Oamenii din sport susţin graţierea lui Gică Popescu. Gabi Balint: "Avem dreptul să cerem să se facă dreptate, ceea ce nu e întotdeauna sinonim cu justiţia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de fotbal sunt de acord cu ideea graţierii lui Gică Popescu, considerând că "Baciul" a plătit deja pentru ceea ce a făcut.

Gabi Balint (facebook): 

Ştiu că gestul meu va naşte comentarii pro şi contra, fiecare având argumente să comenteze în ce sens va dori. Mi-l asum fără nicio remuşcare, chiar dacă dau dovada de subiectivism. Generaţia noastră a reuşit cele mai bune rezultate din fotbalul românesc nu numai datorită talentului, ci şi a faptului că am format un grup solid, o echipa unită, o familie. Gică Popescu a plătit deja prin distrugerea imaginii, pe care şi-a construit-o ani şi ani la rândul aducând atâtea bucurii românilor şi prestigiu ţării. A acoperit prejudiciul adus statului român, şi-a recunoscut greşeala şi acum plăteşte cu privarea de libertate. Sigur, toţi suntem egali în faţa legii şi raspundem pentru faptele pe care le săvârşim. Justiţia o fac judecătorii, procurorii, avocaţii, probele, dosarele...şi nu avem dreptul să o comentăm. Însă, poate avem dreptul să cerem să se facă dreptate, care nu e întotdeauna sinonimă cu justiţia. Rolul sancţionator al legii e poate mult prea aspru pentru Gică Popescu, pedeapsa prea dură pentru un om care a înţeles că a greşit şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă să înlăture consecinţele faptelor sale.

Daţi-mi voie să îl sustin şi să îi fiu alături fostului meu coechipier, care trece prin cea mai drastica înfrângere din viaţa sa.

Ilie Năstase: "Eu cred că dacă n-ar fi candidat la FRF, Gică Popescu ar fi liber acum. Aşa cred eu, e curios că s-a luat această decizie cu o zi înaintea alegerilor. Nu înţeleg cum s-a ajuns la această pedeapsă, cu ani, luni, zile. Cred că fetele astea (n.r. - judecătoarele) sunt mai bune la matematică". 

Ilie Balaci: "Şi eu mă gândesc dacă arestarea şi depunerea candidaturii nu sunt legate. Bineînţeles că susţin graţierea, semnez cu două mâini"

Emil Săndoi: "O să stăm de vorbă mai mulţi foşti jucători ai Craiovei şi o să semnăm împreună o petiţie"

Florin Prunea (n.r. - cel despre care se spune că a demarat cazul, trimiţând din FRF acte către presă şi Fisc): "Sunt de acord să semnez o cere de graţiere. Normal că sunt afectat, Gică Popescu a fost coechipierul meu mulţi ani". 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite