Gică Popescu, amintiri din închisoare: Cum a reuşit să facă quattro formaggi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu a revenit în fotbal, fiind, în prezent, preşedinte la clubul Viitorul
Gică Popescu a revenit în fotbal, fiind, în prezent, preşedinte la clubul Viitorul

Fostul mare internaţional a trăit, cu siguranţă, cea mai grea perioadă din viaţa sa, în momentul în care a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare în „Dosarul transferurilor“.

Gică Popescu poate spune chiar că a scăpat ieftin, în condiţiile în care nu şi-a executat, integral, sentinţa. El a fost condamnat la data de 4 martie 2014 şi a părăsit închisoarea un an şi opt luni mai târziu, la 4 noiembrie 2015. 

În această perioadă, dincolo de şocul condamnării, fostul fotbalist a fost lovit şi de tragedia pierderii tatălui său. Despre această perioadă cumplită a vorbit, marţi seară, la Kanal D, unde a fost invitat la emisiunea moderată de Denise Rifai.

Ce a povestit Gică Popescu?

*În închisoare încerci să găseşti un echilibru. Nu e deloc plăcut să fii acolo. Am gătit mult, îmi permiteam. Aduceam mâncare de acasă sau luam paste de la magazin şi aveam tot felul de improvizaţii legale. Nu te lăsa nimeni să ai un aparat, aşa că faceam paste cu fierbătorul sau termoplonjonul. Am ajuns la performanţa să fac quattro formaggi cu termoplonjonul. Cumpăram patru tipuri de brânză de la magazin sau primeam pachet. În general, mâncam ceea ce primeam de acasă.

*Mereu mi-am asumat lucrurile bune şi mai puţin bune. Nu o să comentez niciodată decizia instanţei. Nu mi-a convenit mereu, am considerat că este o nedreptate, dar cu demnitate am dus la bun sfârşit condamnarea. Părerea mea este că am făcut închisoare nevinovat şi nu este doar a mea. Îmi aduc aminte că la ICCJ am avut opinie separată de achitare, lumea îmi spunea că la ce probe am adus, nu o să am probleme. Am crezut că decizia va fi de achitare, eu cred că nu aceea trebuie să fie decizia instanţei. Întotdeauna am să respect deciziile instanţei, dar aceasta a considerat că pedeapsa trebuie să fie peste ceea ce e a cerut DNA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite