Ghencea devine „Hagi Arena“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi ar putea antrena pe Stadionul „Steaua“, dar cu altă echipă
Hagi ar putea antrena pe Stadionul „Steaua“, dar cu altă echipă

Favorită la promovare în Liga I, echipa patronată de „Rege“, Viitorul Constanţa, ar urma să-şi desfăşoare meciurile de acasă pe stadionul părăsit de Steaua.

Generalii din Ministerul Apărării Naţionale nu plâng de dorul Stelei, care a decis să plece din Ghencea în această vară, după 37 de ani.
Chiar dacă Gigi Becali nu intenţionează să se întoarcă prea curând în „Templul Fotbalului Românesc", stadionul construit de soldaţi în numai opt luni va găzdui din nou meciuri de Liga I începând din vara lui 2012. Şefii din MApN au luat deja legătura cu Gică Hagi, căruia i-au propus ca arena să fie folosită de Viitorul Constanţa, echipă aflată pe primul loc în Seria I a Ligii a II-a.

Vor să-i dea şi palmaresul Stelei

Această variantă a fost confirmată şi de fostul căpitan al primei reprezentative. Hagi a precizat: „Normal că aş putea să joc în Ghencea, în cazul în care Constanţa nu-mi creează condiţiile necesare. Altfel, unde să joc?!". Planul generalilor este însă unul cu bătaie lungă. Dacă reprezentanţii Clubului Sportiv al Armatei vor câştiga în instanţă procesul cu Gigi Becali, atunci îi vor încredinţa marca „Steaua Bucureşti" şi palmaresul clubului tot lui Gică Hagi. Totuşi, acest lucru nu se poate petrece decât peste câţiva ani, întrucât procesul se află acum într-o fază incipientă. Până atunci, Viitorul ar urma să atragă la stadion o parte dintre fanii aflaţi de ani buni în război cu actualul patron al roş-albaştrilor.

Hagi, antrenor la Viitorul?

Gigi Becali a declarat deja că va încerca să-l convingă în vară pe Gică Hagi să revină pe banca Stelei, dar Victor Becali i-a transmis că are şanse nule de izbândă. Motivul? „Regele" intenţionează să devină antrenorul principal al echipei pe care o patronează. „Dacă Viitorul va promova, atunci voi prelua eu echipa. De ce? Păi n-am cum să merg la altă echipă din Liga I, dacă eu sunt patron la Viitorul", a admis şi Hagi. În acest moment, Viitorul Constanţa e antrenată de Cătălin Anghel, însă acesta e strict monitorizat de „Rege".

Viitorul are, în medie, 500 de spectatori pe meci

Echipa lui Hagi îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul „Orăşenesc" din Ovidiu, o arenă cu o capacitate de numai 1.500 de locuri, pe care „Regele" a concesionat-o pe o perioadă de trei ani. În general, la meciurile de acasă ale echipei vin în medie câte 500 de spectatori. În afara variantei Ghencea, Viitorul şi-ar mai putea disputa meciurile din Liga I pe Stadionul „Farul" (15.500 de locuri), însă lui Hagi nu-i surâde prea mult ideea. Motivul? El n-a uitat cum, în 2007, autorităţile locale au decis ca arena să revină la denumirea iniţială, după ce timp de şapte ani îi purtase numele. Mai mult, pe arena constănţeană ar urma să joace şi Săgeata Năvodari (locul 2 în Seria I a Ligii a II-a) sau Delta Tulcea (locul 3 în Seria I a Ligii a II-a), în cazul în care vreuna ar promova.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite