Gest memorabil făcut de Cristian Ţopescu pentru cei mai mari antrenori din istoria României! Fostul comentator a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Ţopescu a trecut în lumea celor drepţi la începutul acestei săptămâni, lăsând în urma sa o serie întreagă de momente pozitive.

O poveste inedită, neştiută şi nespusă vreodată de marele comentator, a cărui modestie era proverbială, este legată şi de cei mai de seamă antrenori români: Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Totul s-a petrecut într-o perioadă în care cei doi tehnicieni erau scoşi pe nedrept la marginea societăţii, aruncaţi ca pe nişte măsele stricate din sistem, ca şi cum performanţele lor nu ar fi mai contat.

 Cristian Ţopescu, la vremea respectivă Director Executiv al cotidianului Prosport, aflase că cei doi sunt chiar pe punctul de a părăsi România, pentru a antrena în străinătate. Atunci, s-a gândit să repare cumva nedreptatea care li se făcuse. A sunat la Palatul Cotroceni, cu gândul de a-i solicita o audienţă preşedintelui Traian Băsescu, pentru a încerca să găseasca o soluţie ca cei doi să nu părăsească România. După ce a vorbit cu Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al instituţiei prezidenţiale, căreia i-a prezentat succint motivul pentru care solicită această audienţă, aceasta i-a promis că îl va informa pe Băsescue după care va reveni cu un telefon. Iar dialogul telefonic dintre Ţopescu şi Traian Băsescu a fost unul de-a dreptul de neuitat.

Imagine indisponibilă

"Ce pot face pentru dumneavoastră domnule Ţopescu?"

La doar un sfert de oră distanţă de la telefonul pe care Cristian Ţopescu i l-a dat Adrianei Săftoiu, purtatoarea de cuvânt şi-a ţinut promisiunea şi a revenit cu un răspuns. "Domnule Ţopescu, domnul Preşedinte doreşte să vorbeasca cu dumneavoastră, ,,Bună ziua domnule Ţopescu, ce pot face pentru dumneavoastră?" , a fost întrebarea şefului statului. "Pentru mine, nimic, domnule Preşedinte. Aş dori să mă ajutaţi să facem ceva pentru binele sportului românesc.

Mai precis, pentru doi oameni, pe care eu îi consider foarte valoroşi şi care se pregătesc să părăsească România, doar pentru faptul că anumite persoane nu-i mai consisderă utili. Este vorba despre Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Ar fi păcat ca astfel de oameni să plece din ţară. De aceea, domnule Preşedinte, vă solicit o audienţă, pentru a încerca să găsim o soluţie ca ei să nu plece. Vă mulţumesc că sunteţi alături de sport şi că înţelegeţi acest demers al meu" , au fost cuvintele rostite de Cristian Ţopescu.

După câteva secunde de tăcere, Băsescu i-a răspuns lui Cristian Ţopescu: ,,Nu cred că mai este nevoie de nici o audienţă, pentru că am găsit deja soluţia. Îi voi numi consilierii mei pe probleme de sport. Evident , dacă dânşii vor  accepta această propunere. Mă bucur că v-am auzit domnule Ţopescu şi vă transmit toată aprecierea şi consideraţia mea pentru tot ceea aţi făcut şi faceţi în sportul românesc". Ulterior, în urma demersului făcut de Cristian Ţopescu, cei doi antrenori au acceptat propunerea preşedintelui României, devenind consilierii lui Traian Băsescu pe probleme de sport.

Niciodată Cristian Ţopescu nu a vorbit despre acest moment, pentru că fostului mare comentator nu i-a plăcut niciodată să se laude.

Sursa: Răzvan Ionaşcu (Telekomsport)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite