Gest mare făcut de FC Barcelona pentru brazilienii de la Chapecoense

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele clubului Chapecoense, Plinio David De Nes Filho, a declarat că gruparea FC Barcelona a donat 250.000 de euro echipei braziliene, după accidentul aviatic din Columbia.

"FC Barcelona au făcut o donaţie de 250.000 de euro clubului Chapecoense. Până în acest moment, Barcelona este singurul club care ne-a ajutat financiar", a spus Plinio David De Nes Filho.

Formaţia Chapecoense a fost invitată, în luna mai, la Trofeul Joan Gamper, urmând să joace un meci amical cu FC Barcelona.

Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie 2016, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa). Returul era programat peste o săptămână, la 7 decembrie, în Brazilia. Asociaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a anunţat la câteva zile după accident că, la cererea formaţiei Atletico Nacional, echipa Chapecoense este noua deţinătoare a Cupei Americii de Sud.

Şase din cele 77 de persoane care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.chapencoense

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite