Germania a învins Ucraina cu 2-0, după cel mai spectaculos meci de până acum la Euro 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AP
FOTO AP

Campioana mondială en-titre Germania a debutat cu succes la Euro 2016, duminică seara, impunându-se cu 2-0 în faţa Ucrainei, într-un meci în care elevii lui Mihailo Formenko au ameninţat în mai multe rânduri poarta lui Manuel Neuer.

Nemţii au deschis scorul în minutul 23 din fază fixă, centrarea din lovitură liberă a lui Toni Kroos fiind reluată în poartă de Skhodran Mustafi; fundaşul Valenciei se află la primul gol pentru naţionala Germaniei.

Ucraina a răspuns însă prin contraatacuri tăioase şi faze fixe la care au creat pericol în careul german: o lovitură de cap din corner a lui Khaceridi a fost respinsă de Neuer, iar câteva minute mai târziu un voleu al veteranului Shevchuk a trecut puţin pe lânga poarta campionilor mondiali.

Jerome Boateng a respins apoi de pe linia porţii un gol aproape sigur al lui Konoplyanka, înainte de pauză, iar elevii lui Formenko au mai avut un gol anulat corect pentru offside înainte de a intra la cabine.

Germania şi-a revenit în repriza a doua, şutul lui Kroos din minutul 53 lovind bara. Campioana mondială a început să stăpânească mai bine posesia şi nu a mai oferit multe posibilităţi ucrainienilor  de a construi faze periculoase; în schimb Khedira, Draxler şi Ozil au trecut pe lângă golul al doilea, opriţi în unele rânduri de intervenţii bune ale portarului ucrainean Pyatov.

Un balon neinspirat trimis cu capul de Mustafi înspre Neuer în minutul 90 putea să rezulte într-un autogol ilar, însă tot campioana mondială a avut ultimul cuvânt de spus: Schweinsteiger, intrat pe final, a înscris după un contraatac-şcoală al echipei lui Joachim Low.

Toni Kroos a fost desemnat jucătorul meciului, mijlocaşul lui Real Madrid servind ambele pase de gol ale naţionalei germane.

În urma rezultatului, Germania urcă pe primul loc în Grupa C, în timp ce Ucraina este ultima clasată după primele meciuri din grupă.

Echipele utilizate:

Germania: Neuer (cpt.) -  Hector, Mustafi, Boateng, Howedes – Kroos, Khedira – Draxler (Schurrle '78), Ozil, Gotze (Schweinsteiger '90) – Muller. Antrenor: Joachim Low

Ucraina: Pyatov – Fedetski, Rakitski, Khaceridi, Shevchuk (cpt) – Sidorchuk, Stepanenko – Iarmolenko, Kovalenko (Zinchenko '73), Konoplianka – Zozulia (Selezniov '66).  Antrenor: Mihailo Formenko

Arbitru: Martin Atkinson (Anglia)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite