Germania renunţă la mască: Noi măsuri de relaxare anunţate în plină pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în România, oameni precum Raed Arafat insistă pentru menţinerea stării de alertă, în schimb, în Germania continuă relaxările.

Germania a avut, acum două zile, 311 cazuri noi de coronavirus şi 48 de decese, comparativ cu cele 145 de cazuri raportate în România la care s-au adăugat şi 15 morţi.

Per ansamblu, în acest moment, România are 70 de decese raportate la milionul de locuitori, în timp ce în Germania această cifră e mult mai mare: 105 morţi la milionul de locuitori.

Chiar dacă, aparent, România a gestionat mai bine criza de coronavirus, judecând după bilanţul morţilor raportat la milionul de locuitori, nemţii sunt înaintea noastră, în ceea ce priveşte măsurile de relaxare. Un singur exemplu vorbeşte de la sine: Bundesliga, campionatul lor de fotbal, a repornit de la 15 mai, pe când Liga I abia se pregăteşte de reluare, de mâine.

Şi dacă în România purtarea măştilor în spaţii închise e obligatorie, nemţii tocmai au renunţat la această măsură pentru jucătorii aflaţi pe băncile de rezerve. Oficialii au anunţat că, după o reevaluare a riscurilor epidemiologice, s-a ajuns la concluzia că e suficient ca fotbaliştii aflaţi pe bancă să stea la 1,5 metri distanţă unii de ceilalţi.

Bundesliga

O nouă măsură de relaxare va permite ca, începând din acest weekend, 26 de jurnalişti să fie prezenţi în tribune, la fiecare meci, numărul fiind, practic, dublat.

„Aceste schimbări au fost verificate şi acceptate de Guvern. Şi se vor aplica până la finalul acestui sezon“, a anunţat Federaţia Germană de Fotbal. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite