George Simion, liderul AUR, intervine în cazul Colţescu: „Suntem solidari cu el“

George Simion, liderul AUR, intervine în cazul Colţescu: „Suntem solidari cu el“

Cea mai vizibilă figură din fruntea partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a comentat subiectul care a făcut înconjurul lumii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sebastian Colţescu e, în aceste zile, un om doborât, deşi, formularea folosită de el, „ăla negru“, pentru identificarea unei persoane din stafful clubului Istanbul Başakşehir n-are nicio conotaţie rasistă.
 
De altfel, întreg episodul a fost explicat, în mod raţional, într-un comentariu scris de Liviu Avram, redcator şef-adjunct „Adevărul“. Din păcate, logica şi argumentele solide au fost ignorate de mulţi dintre cei care au ales să dea în Colţescu. Surprinzător, un punct de vedere pertinent a venit din partea lui George Simion (34 de ani), cel care reprezintă un partid cu viziuni radicale. În plus, Simion, până să-şi facă un nume în lumea politică, a fost în centrul atenţiei din cauza incidentelor provocate de gruparea „Uniţi sub tricolor“ pe stadioanele de fotbal.
 
Acum însă, liderul AUR a condamnat rasismul, dar a precizat, în mod corect, că exprimarea lui Colţescu nu poate fi etichetată astfel.
 
„Susţinem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranţa generată de corectitudinea politică. Azi e Colţescu, mâine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situaţia care a generat un val de ură fără precedent la adresa unui arbitru român nu se încadrează în acest tip de comportament. Suntem solidari cu Sebastian Colţescu, victimă a unei campanii agresive de denigrare la nivel naţional şi internaţional“, a spus George Simion.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările