George Simion, liderul AUR, intervine în cazul Colţescu: „Suntem solidari cu el“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simion

Cea mai vizibilă figură din fruntea partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a comentat subiectul care a făcut înconjurul lumii.

Sebastian Colţescu e, în aceste zile, un om doborât, deşi, formularea folosită de el, „ăla negru“, pentru identificarea unei persoane din stafful clubului Istanbul Başakşehir n-are nicio conotaţie rasistă.

De altfel, întreg episodul a fost explicat, în mod raţional, într-un comentariu scris de Liviu Avram, redcator şef-adjunct „Adevărul“. Din păcate, logica şi argumentele solide au fost ignorate de mulţi dintre cei care au ales să dea în Colţescu. Surprinzător, un punct de vedere pertinent a venit din partea lui George Simion (34 de ani), cel care reprezintă un partid cu viziuni radicale. În plus, Simion, până să-şi facă un nume în lumea politică, a fost în centrul atenţiei din cauza incidentelor provocate de gruparea „Uniţi sub tricolor“ pe stadioanele de fotbal.

Acum însă, liderul AUR a condamnat rasismul, dar a precizat, în mod corect, că exprimarea lui Colţescu nu poate fi etichetată astfel.

„Susţinem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranţa generată de corectitudinea politică. Azi e Colţescu, mâine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situaţia care a generat un val de ură fără precedent la adresa unui arbitru român nu se încadrează în acest tip de comportament. Suntem solidari cu Sebastian Colţescu, victimă a unei campanii agresive de denigrare la nivel naţional şi internaţional“, a spus George Simion.

CITEŞTE ŞI:

Cel mai mare arbitru din istoria Elveţiei îl apără pe Colţescu: „Rasism? Nici vorbă!“

Continuă crucificarea lui Colţescu: „Ne-am săturat de rasism! Trebuie să facem un exemplu din el“

Cazul Colţescu: o festă a limbii române

VIDEO Seară neagră pentru turci şi fără Colţescu. UEFA s-a dat în spectacol  înaintea meciului PSG - Istanbul BB

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite