Gaz Metan de calitate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mediaşul a intrat în istoria fotbalului românesc, reuşind să o elimine pe Mainz, după lovituri de departajare. Formaţia germană a ocupat locul 5 sezonul trecut în Bundesliga. Calificarea Gazului în faţa nemţilor de la Mainz, o formaţie cu un lot cotat la 50 de milioane de euro, e cea mai mare surpriză din actualul sezon al cupelor europene.

În spatele succesului medieşenilor, o debutantă în Europa, stau un lot echilibrat şi un antrenor, Cristi Pustai, care de cinci ani conduce această echipă şi care joi seară a simţit foarte bine jocul echipei sale. Eroii din teren ai ardelenilor au fost portarul Răzvan Pleşca, care a apărat inclusiv două lovituri de departajare, şi mijlocaşul ofensiv Thaer Bawab.

Cristi Pustai exultă după succesul carierei sale de antrenor   Foto: Caius Raţiu



Pleşca s-a dopat cu energizante şi cafea

Acum câteva zile, lui Pleşca îi era ruşine să mai iasă pe stradă, după ce Dinamo îi dăduse cinci goluri. Joi a simţit însă că e ziua lui. „Aveam emoţii, dar am băut trei cafele şi două energizante. Poate de aceea am fost aşa în formă. Nu mi-a fost teamă că mă va lăsa inima, dacă nu m-a lăsat la ocaziile nemţilor, n-avea cum să-mi cedeze din cauza cafelelor. Noaptea am revăzut meciul de două ori şi o să-l mai văd de câte ori voi mai putea. E meciul vieţii mele, parcă s-au aliniat toate planetele pentru mine", a spus ieri Răzvan, care a ajuns la Mediaş de la Poli Iaşi, unde în cinci ani a jucat doar 29 de meciuri, fiind mai mereu rezervă.

image

Goalkeeperul Gazului are un adevărat ritual în ceea ce priveşte mănuşile cu care apără. „Sunt sfinte pentru mine. Am superstiţii, nu las pe nimeni să mi le spele, să le atingă. Am grijă de ele cu mare atenţie. Sunt ca o piesă tehnică foarte delicată, trebuie udate într-un anume fel, curăţate cu grijă", explică fotbalistul, care este decis să joace în continuare cu mănuşile norocoase cu care a apărat penalty-urile nemţilor: „Nu mă gândesc să le păstrez. Am acasă o singură pereche care este foarte specială pentru mine. Am primit-o de la Lobonţ, după un meci Dinamo-Poli Iaşi. Am pus în ramă mănuşile".

Rivaldo de Iordania, motivat cu manele

Omul golurilor decisive, iordanianul Thaer Bawab a marcat în tur şi în retur, dar şi penalty-ul decisiv contra lui Mainz. „Rivaldo", cum e poreclit Bawab în ţara sa natală, a jucat atât la Real Madrid B, cât şi la FC Barcelona B, pentru catalani prinzând câteva meciuri amicale şi alături de Messi, Ronaldinho şi Eto o.

Bawab a venit în România la Gloria Bistriţa, însă Nae Manea l-a înlăturat de la echipă, fiind adus la Mediaş de către directorul general al echipei medieşene, Ioan Horoba. Iordanianul, fiul unor medici stabiliţi în Spania, e un tip care adoră sarmalele şi care se motivează ascultând manele.

Succesele noastre din mileniul III

Mediaş - Mainz 1-1, 1-1 (5-4 la 11m)
Steaua- Valencia  0-2, 2-0 (2-0 la 11m)
Rangers - Urziceni  1-4
Rapid - Feyenoord   1-1, 1-0
Urziceni - Sevilla  1-0
Rapid - Hamburg  1-0, 1-2
AS Roma - CFR Cluj  1-2
Dinamo - Everton   5-1
Timişoara - Şahtior   0-0, 2-2
Betis Sevilla - Steaua  0-0, 0-3
Dinamo Kiev - Steaua  1-4

„Thriller în Transilvania"

Nemţii au digerat greu eşecul de la loviturile de departajare în faţa Mediaşului. „Am avut o şansă uriaşă, dar nu am profitat de ea. Ne-au lipsit ultimii zece metri", a spus antrenorul nemţilor, Thomas Tuchel (foto). Ziarele germane au fost mult mai acide. „Înfrângere jenantă în Transilvania", a titrat Sport Bild.  „Thrillerul din Transilvania s-a încheiat trist pentru Mainz", a scris Hamburger Abendblatt, în vreme ce Kicker a remarcat prestaţia portarului Răzvan Pleşca: „Mainz şi-a dat seama de la început că va fi o afacere grea, Mediaş a stat bine în teren, a jucat foarte bine tactic şi în duelurile individuale. La ocaziile oaspeţilor, Pleşca şi-a ţinut echipa în joc. Acest Pleşca a adus deziluzie la Mainz". „Şoc pentru Mainz. Carnavalul s-a încheiat cu un zâmbet amar", a notat Nachrichten.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite