„Gaură“ în buget: cum a scăpat federaţia ocazia de a primi 250.000 de euro din cauza unei decizii luate de Piţurcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

După ratarea calificării la Mondiale, performanţă care ar fi fost răsplătită de FIFA cu minimum 8 milioane de euro, FRF a mai irosit o şansă de a-şi rotunji veniturile.

Tricolorii au primit, acum o lună, o invitaţie de a participa la un turneu sud-american, la finalul lunii mai şi la începutul lunii iunie. Dacă ar fi traversat oceanul, pentru a întâlni Uruguay la Montevideo şi Chile la Santiago de Chile, românii ar fi avut condiţii excelente.

În primul rând, toate cheltuielile deplasării ar fi fost suportate de organizatori. Mai mult, după cum a dezvăluit Gică Popescu la Digi Sport, FRF ar fi primit 250.000 de euro pentru cele două amicale. 

Totul a căzut însă din cauza lui Victor Piţurcă. „Turneul din America de Sud, cu Chile şi Uruguay nu mai e de actualitate, le-am dat fax că renunţăm la aceste două jocuri. Era o deplasare lungă în America de Sud, erau echipe calificate la Mondial, dar Piţurcă îşi dorea echipe din Europa“, a explicat directorul tehnic al FRF, Anghel Iordănescu.

Jucăm cu Algeria şi plătim tot

Cum deplasarea în America de Sud s-a anulat, FRF a aranjat deja un meci-test cu Algeria, la Geneva, la 4 iunie. Pentru această partidă, federaţia va fi nevoită să plătească toate cheltuielile deplasării în Elveţia.

Mai mult, deocamdată, nu s-a găsit un adversar pentru o altă dată disponibilă în calendarul FIFA, 29 sau 30 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite