Gata cu vacanţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penultima clasată din Liga I, Concordia Chiajna, este prima formaţie din România care-şi reia pregătirile în 2012, după o pauză de numai 16 zile. Mâine se va reuni şi Petrolul Ploieşti.

Dacă pe teren au fost codaşi, nereuşind să adune decât 11 puncte în cele 18 partide jucate în toamnă, fotbaliştii Concordiei Chiajna sunt cei mai harnici în privinţa reluării antrenamentelor.

Cu un nou antrenor la timonă, Laurenţiu Reghecampf, care va fi ajutat de secunzii Toni Petrea şi Cristi Ţermure, ilfovenii speră să reuşească să evite retrogradarea în Liga a II-a. Singura noutate de la reunirea lotului va fi veteranul Alin Stoica (32 de ani), fost jucător la Steaua şi Anderlecht. „Să o antrenez pe Concordia e o provocare pentru mine şi sper să ne salvăm de la retrogradare, pentru că toate condiţiile de aici sunt excelente", a declarat Reghecampf. Mâine va începe pregătirile şi o altă nou-promovată, Petrolul Ploieşti, iar alte zece echipe se reunesc la 9 ianuarie.

Doar şase cluburi se duc la munte

Steliştii vor face din nou un cantonament de iarnă la munte, sub comanda lui Ilie Stan, după o pauză de opt ani. Ultimul tehnician al roş-albaştrilor care a fost adeptul pregătirii la mare altitudine a fost Victor Piţurcă, care şi-a dus elevii la Forban în 2004. În afara steliştilor, care au optat acum pentru Poiana Braşov, vor mai merge la munte şi cei de la Oţelul (Poiana Braşov), Petrolul (Predeal), CS Mioveni (Sinaia) şi Voinţa Sibiu (Păltiniş).

Pe listă ar putea fi adăugată şi Ceahlăul, care se va antrena timp de două săptămâni la Piatra Neamţ, în condiţii similare celor de pe Valea Prahovei. Dacă acum câţiva ani Cipru era destinaţia ideală a Ligii I, acum Antalya  a atras 16 din cele 18 cluburi din primul eşalon. Singurele echipe care nu merg în Turcia sunt Oţelul Galaţi, care va efectua cantonamente în Cipru şi în Spania, respectiv Ceahlăul Piatra Neamţ, care merge în Italia, la Novara.

Rapid şi FC Vaslui, cele mai leneşe echipe

Dacă CFR Cluj şi FCM Târgu-Mureş se reunesc la 12 ianuarie, cei de la Rapid şi FC Vaslui vor începe pregătirile abia la 15 ianuarie, după 25 de zile de vacanţă. O explicaţie ar putea fi aceea că aceste formaţii au în componenţă numeroşi străini, care oricum s-ar fi prezentat mai târziu la antrenamente, în cazul în care reunirea ar fi fost stabilită în prima săptămână a anului.

51 de zile mai sunt până când va reîncepe campionatul Ligii I, la 25 februarie.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite