Gata cu răsfăţul fotbalistic! FCSB, chin şi jale în primul meci al sezonului, se poticneşte la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
becali

Primul meci al sezonului 2021-2022, Botoşani - FCSB, a oferit un fotbal puţin spectaculos, diferenţa faţă de partidele recent încheiatului turneu final european fiind ca de la cer la pământ.

Întâlnirea din Moldova a fost programată mai devreme, astfel încât bucureştenii să aibă timp suficient de odihnă înaintea partidei pe care o vor disputa, joi (22 iulie), în turul II preliminar al Conference League, acasă, cu Şahtior Karagandy (Kazahstan). Iar la felul cum au arătat lucrurile joi seara, chiar dacă primul adversar din întrecera europeană este unul accesibil, echipa patronată de Gigi Becali ar trebui să îşi facă griji pentru calificarea mai departe. 

Bucureştenii au dominat partida de la Botoşani, în special în partea secundă, dar ritmul lent pe faza de atac, erorile la finalizare şi ghinionul (Oaidă a nimerit bara, în minutul 42, iar Tănase a ratat o lovitură de la 11 metri, în minutul 61) i-au privat de obţinerea celor trei puncte, meciul terminându-se fără goluri, 0-0. 

FC Botoşani: Pap - Braun, Racoviţan, Şeroni, Ţigănaşu - E. Papa, Remacle (Edjouma ’46), Ongenda (Camara ’90) – Tîrcoveanu (Patache ’66), Kage (Sila ’46), Fili (Dragu ’84). Antrenor: Marius Croitoru

FCSB: A. Vlad – V. Creţu, Haruţ (Ov. Popescu ’46), Vucur (Cristea ’46), Radunovic – Moruţan (Musi ’78), A. Creţu, Oaidă (Ondrasek ’46) – Cordea, Tănase, Oct. Popescu. Antrenor: Dinu Todoran

Programul primei etape

Joi, 15 iulie

FC Botoşani - FCSB 0-0

Vineri, 16 iulie

Ora 18.30 Sepsi OSK Sf. Gheorghe -  Academica Clinceni;

Ora 21.30 CFR Cluj - FC U Craiova;

Sâmbătă, 17 iulie

Ora 18.30 Gaz Metan Mediaş - CS Mioveni;

Ora 21.30 Universitatea Craiova - FC Argeş;

Duminică, 18 iulie

Ora 18.30 UTA Arad - FC Viitorul;

Ora 21.30 - FC Rapid - Chindia Târgovişte;

Luni, 19 iulie 

Ora 20.30 Dinamo - FC Voluntari.

Partidele vor fi transmise în direct de LOOK Sport, DIGI Sport şi TELEKOM Sport.

Sezonul 2021-2022, formatul competiţional

*În acest an, se vor juca 21 din cele 30 de etape ale sezonului regulat. Campionatul va începe, în acest weekend, şi va continua până în weekend-ul din 18 decembrie, cu pauze pentru meciurile naţionalei din septembrie, octombrie şi noiembrie. Apoi, va fi o pauză de iarnă până pe 22 ianuarie 2022. La această dată, e programată etapa cu numărul 22 din sezonul regulat. Ultima din cele 30 de runde se va disputa în weekend-ul din 5 martie 2022.

*După sezonul regulat, urmează:

- Locurile 1-6 intră în play-off (tur-retur, în total, zece etape).

- Locurile 7-16 vor continua în play-out (manşă unică, în total, nouă etape).

*Locul 1 din play-off participă în preliminariile Ligii Campionilor, iar locul 2 din play-off în calificările Conference League.

*Locul 3 din play-off va juca baraj cu câştigatoarea barajului dintre locurile 1 şi 2 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League.

*Locurile 9 şi 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite