GALERIE FOTO: România - Fiji 18-29 (rezultat final)

GALERIE FOTO: România - Fiji 18-29 (rezultat final)

Rugby03: România - Fiji 18-29

Echipa de rugby a României a pierdut cu 18-29, la Bucureşti, meciul-test cu selecţionata Fiji. Aflată pe locul 10 în lume, echipa din Pacificul de Sud era cunoscută şi prin dansul ei războinic. Acesta nu a fost însă văzut pe stadionul "Arcul de Triumf", oaspeţii renunţând la el înaintea turneului din această toamnă în Europa.

Ştiri pe aceeaşi temă

VEZI GALERIE FOTO

Meciul s-a încheiat. Oaspeţii s-au impus graţie jocului mai deschis şi mai rapid.

Min. 80: Eseu România pe înaintare, prin Bogdan BĂLAN. Încercarea e trasnformată.

România - Fiji 18-29

Min. 78: Contraatact ucigător al fijienilor la capătul căruia Nagusa înscrie.

România - Fiji 11-29

Min. 73: Oaspeţii sunt de neoprit. Ei înscriu un nou eseu la centru după o bună circulaţie a balonului. Fiji are 13 puncte avans şi cu greu mai poate fi învinsă astăzi.

Min. 65: Calafeteanu ratează o penalitate din poziţie destul de bună.

Min. 60: Oaspeţii se dertaşează. Matavesi fructifică o penalitate din poziţie centrală, de la circa 25 de metri. Şi Fiji conduce cu 17-11.

Fiji domină şi înscrie prin Naikadawa un eseu la centru, care este transformat. Pentru prima dată în acest meci oaspeţii sunt în avantaj.

România - Fiji 11-14

În echipa României au intrat Toderaşc şi Calafeteanu în locul lui Ion şi Sîrbu.

S-a reluat meciul. Fiji atacă. Burcea dă un placaj la gât. Este eliminat temporar ((10 minute). Fiji ratează penalitatea.

Este pauză

Min. 40: VLAICU  aconcretizat o penalitate. România conduce cu 11-7

Min. 37: Reacţie imediată a oaspeţilor, care atacă pe treisferturi şi marchează cu uşurinţă un eseu la centru, care este transformat.

România - Fiji 8-7

Min. 33: Atac consistent al României. Penalitate în terenul propriu, balonul este trimit foarte bine la 5 metri de terenul de ţintă advers. Se câştigă balonul, se formează mol şi TONIŢĂ înscrie eseu. Încercarea nu este transformată.

România conduce cu 8-0.

Min. 27: Se joacă mult cu piciorul de ambele părţi. Niciuna dintre echipe nu vrea să piardă acest meci. Fiji pentru că s-ar întoarce din Europa numai cu eşecuri, România fiindcî vrea să facă uitat eşecul cu Italia A.

Min. 22: Balonul trimis de Vlaicu din lovitură de pedeapsă nimereşte stâlpul din stânga al buturilor!

Min. 21: După circa cinci minute în care fijienii au presat buturile noastre, echipa noastră iniţiază o contră. Ştefan Ciuntu urmăreşte un balon, însă acesta iese. Repun fijienii, însă greşesc. Se dă penalitate pentru România.

La meci asistă circa 3.000 de spectatori, stadionul "Arcul de Triumf" fiind plin.

"Stejarii" au dominat debutul partidei, ţinând balonul pe înaintare. Fijienii au încercat să joace în viteză. Se confruntă echipe cu stiluri diferite de joc.

Min. 7: VLAICU a concretizat o penalitate. România conduce cu 3-0

ECHIPELE DE START

ROMÂNIA:
15. Vlaicu - 14. Ciuntu, 13. Dimofte, 12. Dumitru, 11. Nicolae  - 10. Dumitraş, 9. Sîrbu -  7. Rus Vasile, 8. Toniţă,6. Burcea - 5. Petrichei, 4. Socol (căpitan) - 3. Ion , 2. Rădoi, 1. Bălan Bogdan
Rezerve: 16. Toderaşc, 17. Zebega, 18. Ursache Valentin, 19. Lucaci, 20. Calafeteanu, 21. Gal, 22. Dumbravă, 23. Lazar
   
FIJI: 15. Norman Ligairi - 14. Timoci Nagusa, 13. Vereniki Goneva, 12. Gabiriele Lovobalavu, 11. Semi Tadulala - 10. Josh Matavesi, 9. Waisale Vatuvoka -  7. Jimilai Naikadawa, 8. Asaeli Boko,6. Samu Bola - 5. Leone Nakarawa, 4. Apolosi Satala (capitan) - 3. Aisake Tarogi, 2. Vereniki Sauturaga, 1. Viliame Seuse
Rezerve: 16. Isireli Ledua, 17. Alefoso Yalayalatabua, 18. Graham Dewes, 19. Viliame Veikoso, 20. Kelemedi Bola, 21. Jonetani Ratu, 22. Nasoni Roko

Umiliţi (6-33) de Italia A, la Piacenza, „stejarii“ au ocazia de a se revanşa. Misiunea lor nu este însă una simplă, adversarii lor fijieni fiind cunoscuţi pentru viteza cu care joacă pe treisferturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: