Galaţiul şi-a pierdut cea mai bună sportivă: Ana Porgras a plecat la Farul Constanţa

Galaţiul şi-a pierdut cea mai bună sportivă: Ana Porgras a plecat la Farul Constanţa

Ana Porgras

Declarată „Sportivul anului" din Galaţi în 2009, gimnasta Ana Porgras, va concura de acum pentru clubul Farul din Constanţa. Singura româncă medaliată la ultima ediţie a Campionatului Mondial a fost transferată de la Liceul cu Program Sportiv Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul LPS Galaţi, Florin Păunescu, a precizat că Ana Porgras nu mai avea cum să rămână în Galaţi, pentru că niciun club din acest oraş nu are secţie de gimnastică pentru senioare.

„A trecut de 16 ani, vârstă la care noi nu mai puteam să o avem legitimată, LPS nu poate avea seniori. Noi am primit suma maximă prevăzută în regulament ca indemnizaţie de formare a sportivului, 8.000 de lei. Întreaga sumă va ajunge la gimnastică, la antrenorii care au crescut-o pe Ana, soţii Gâlea, să o folosească pentru copii pe care-i pregătesc acum. Va fi mai bine şi pentru Ana, cei de la Constanţa îi oferă un salariu acceptabil, plus că i-au dat şi o locuinţă", a declarat Florin Păunescu.

Cei de la Farul Constanţa au încercat şi anul trecut transferul Anei Porgras, dar nu au mai insistat după ce conducerea LPS Galaţi ceruse suma prevăzută în „grila de transferări".
Ana Porgras a cucerit medalia de bronz la paralele, la Campionatele Mondiale de la Londra şi este campioana naţională en titre la individual compus.

CITIŢI ŞI:

Galati: Ana Porgras - Performanţă pe aparate de gimnastică din „Epoca de Aur"

citeste totul despre: