Gabriela Szabo şi-a văzut doborât recordul european la 5.000 m. Mesajul campioanei olimpice

Gabriela Szabo şi-a văzut doborât recordul european la 5.000 m. Mesajul campioanei olimpice

Gabriela Szabo a pierdut recordul european indoor pe distanţa de 5.000 m

Gabriela Szabo, campioană olimpică pe distanţa de 5.000 m la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, şi-a văzut recordul european pe această distanţă spulberat cu 17 secunde, vineri, într-o competiţie în sală, organizată la Boston.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanta Germaniei, Kostanze Klosterhalfen, în vârstă de 23 de ani, a reuşit în cursa de la Boston University Last Chance Invitational să doboare timpul stabilit ca reper de româncă în 1999, la Dortmund: 14 minute şi 47 de secunde.
 
Gabriela Szabo, în prezent director general la CSM Bucureşti, a felicitat-o imediat pe Konstanze, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook: „După 21 de ani, recordul mondial şi european a fost doborât! Frumos, fiecare generaţie de sportivi a ridicat şi ridică fanii in picioare pentru a aplauda! Astăzi este momentul ei“.
 
În februarie 2016, România a pierdut ultimul record mondial în atletism, după ce Genzebe Dibaba dobora timpul-reper stabilit de Doina Melinte pe distanţa de o milă (în 1990).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: