România - Italia 1-2: Gabriela Ruse, victorie dramatică în Billie Jean King Cup, ne menţine speranţele la calificare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Ruse jucatoare de tenis in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca FOTO Mediafax / Raul Stef

Gabriela Ruse a adus primul punct pentru ţara noastră în confruntarea cu Italia, întâlnire care are loc la Cluj. Românca a învins-o, sâmbătă, scor 1-6, 6-3, 6-4, pe Jasmine Paolini,(104 WTA) şi scorul general este acum 1-2.

În primul meci al zilei, căpitanul Monica Niculescu a ales să o înlocuiască pe Irina Bara cu Elena Gabriela Ruse, 23 de ani, 168 WTA. Românca ar fi trebuit să o întâlnească pe Martina Trevisan, doar că şi Italia a ales să îşi schimbe reprezentanta cu Jasmine Paolini, 104 WTA  25 de ani. 

Paolinin a fost jucătoarea mai bună a primului set, dar rezultatul final al acestuia, 6-1 pentru italiancă, a fost exagerat. Game-urile au destul de echilibrate, însă agresivitatea sporită a sportivei din Italia a făcut diferenţa în unele momente cheie şi, în final, a decis destinaţia setului.

Echilibrul s-a menţinut şi în debutul setului secund. La scorul de 2-1 însă, românca şi-a ridicat nivelul, a luat următoarele trei game-uri la rând şi a ajuns în situaţia să servească pentru set. Paolini a recuperat un break, dar Ruse a punctat imediat şi a egalat scorul la seturi, după un nou break.

Ultimul set a avut o desfăşurare similară cu cel anterior doar în prima jumătate. Românca a avut 4-1 şi 5-2 cu dublu break. Pe fondul emoţiilor tot mai puternice, Gabriela a cedat următoarele două game-uri, în primul dintre ele irosind inclusiv o minge de meci pe propriul serviciu, 5-4. În cele din urmă, românca. a reuşit să închidă partida, la a treia minge de meci. 

Al patrulea meci al întâlnirii le va avea ca protagoniste pe Mihaela Buzărnescu (137 WTA) şi Elisabeta Cocciaretto (111 WTA), iar în al cincilea ar urma să se confrunte echipele Monica Niculescu/Elena Gabriela Ruse şi Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone

Vineri, în primele două meciuri, Irina Bara a fost învinsă de Elisabeta Cocciaretto, scor 6-1, 6-4, şi Mihaela Buzărnescu a pierdut în faţa Martinei Trevisan, scor 2-6, 6-2, 6-7 (5)

Echipa care câştigă barajul va juca în calificările pentru ediţia 2022 a Grupei Mondiale. Echipa care pierde va juca în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite