Gabriela Ruse încântă la US Open: De cine trebuie să treacă pentru a ajunge, în premieră, pe tabloul principal

Gabriela Ruse încântă la US Open: De cine trebuie să treacă pentru a ajunge, în premieră, pe tabloul principal

România a abordat calificările cu şapte sportive. Din păcate, Cadanţu (256 WTA), Ţig (137 WTA), Jaqueline Cristian (206 WTA) şi Irina Bara (192 WTA) au eşuat încă de la primul meci, toate fiind învinse.

În schimb, Irina Begu (92 WTA), Gabriela Ruse (178 WTA) şi Ana Bogdan (147 WTA) au trecut de primele partide disputate în calificări şi au ajuns în turul II. 

Aici însă, Begu a fost învinsă de Cepelova (155 WTA), scor 3-6, 2-6.

Ruse, în schimb, e la o singură victorie de accederea pe tabloul principal de la US Open, după ce a învins-o pe Paolini (117 WTA), scor 6-3, 6-1. În meciul decisiv pentru prezenţa în turul I de la US Open 2019, Ruse o va întâlni pe Xinyu Wang, o chinezoaică de doar 17 ani, fără clasament WTA!

Dacă va trece de Wang, Ruse (21 de ani) va juca, în premieră, pe tabloul principal de la US Open. Anul trecut, ea a fost eliminată în turul I al calificărilor. 

Ultima româncă pentru care urmează un meci în turul II al calificărilor e Ana Bogdan (147 WTA), aceasta urmând să joace cu Perez (164 WTA).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: