Gabriela Ruse a fost la un pas să se retragă în semifinala de la Palermo: „Nu-mi simţeam picioarele, nu-mi simţeam partea stângă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Ruse a ajuns în finala turneului de la Palermo FOTO Arhivă
Gabriela Ruse a ajuns în finala turneului de la Palermo FOTO Arhivă

Gabriela Ruse a ajuns în finala turneului WTA de la Palermo, după un parcurs de excepţie. Cu toate acestea, după semifinala dramatică cu Oceane Dodin, Ruse a mărturisit că a fost la un pas să se retragă.

„Am crezut că mă voi retrage, m-am simţit foarte obosită. Am fost ameţită, nu-mi simţeam picioarele, nu-mi mai simţeam partea stângă.

Am stat 3 minute în pauză, m-am gândit la situaţie, la ce se întâmplă. Sunt şocată, nu credeam că voi câştiga. Dar sunt foarte fericită acum, sunt din nou într-o finală, înseamnă foarte mult pentru mine.

E ireal să fiu în finală la Palermo. Sunt în formă foarte bună, dar sunt foarte obosită, e greu să joci la acelaşi nivel în fiecare zi”, a declarat Gabriela Ruse după meci, conform Digisport.

Astăzi, în prima semifinală, jucătoarea din România a trecut de Oceane Dodin (Franţa, 24 de ani, 120 WTA), după o partidă dramatică: 6-7, 7-6, 6-1. Meciul a durat 3 ore.

În ultimul act, duminică, de la ora 20.30 (Digi Sport 2), Ruse o va întâlni pe Danielle Collins (SUA, 44 WTA), favorita numărul 1 a turneului.

Ruse a avut o ascensiune impresionată în ierarhia WTA. A început anul pe locul 159, a ajuns apoi pe locul 199, iar acum se apropie de top 100, fiind pe locul 105 WTA. Dacă va câştiga finala de duminică, Ruse va ajunge pe locul 89.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite