Gabriela Ruse, curajoasă, dar prea mică: Iga Swiatek a bătut-o şi şi-a prelungit seria fabuloasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Ruse a cedat din punct de vedere fizic, în setul al doilea
Gabriela Ruse a cedat din punct de vedere fizic, în setul al doilea

Ajunsă pe tabloul de la Italian Open, la simplu, din postura de lucky-loser, Gabriela Ruse (24 de ani, 57 WTA) s-a comportat admirabil. A câştigat în turul I, însă parcursul ei, la Roma, s-a încheiat astăzi, în faţa unei jucătoare fantastice.

Gabriela Ruse a părăsit Italian Open în turul II, dar cu fruntea sus! Pentru că, deşi a pornit cu a doua şansă în confruntarea cu Iga Swiatek (Polonia, 20 de ani, 1 WTA), românca s-a luptat admirabil.

În primul set, ocupanta locului 1 mondial a avut nevoie de 42 de minute pentru a se impune cu 6-3, după ce Ruse a salvat două mingi de set.

Din păcate, în actul secund, Gabriela, venind după o perioadă cu multe probleme medicale, a cedat fizic. Ceea ce s-a văzut pe teren, în condiţiile în care Swiatek s-a impus, lejer, scor 6-0. 

În optimile de la Italian Open, Swiatek se va duela cu Victoria Azarenka (16 WTA).

24 de victorii succesive are Iga Swiatek în circuitul WTA, parcurs care i-a adus trofee la Doha, Indian Wells, Miami şi Stuttgart pe suprafeţe diferite. Primele trei turnee le-a câştigat pe hard, iar la Stuttgart a triumfat pe zgură.   12 victorii şi 9 înfrângeri are Gabriela Ruse în acest sezon.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite