Furtună românească în deşert: Olăroiu şi Reghecampf joacă, diseară, într-un derby uriaş. „N-avem cum să fim prieteni!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olăroiu - Reghecampf
Olăroiu - Reghecampf

În Dubai, se va vorbi română diseară. Olăroiu şi Reghecampf se vor înfrunta, în premieră, în Emirate, duelul lor contând în lupta pentru titlu.

Ajuns la etapa cu numărul 6, campionatul din Emirate programează, vineri (ora 18.45), derby-ul rundei, Shabab Al-Ahli - Al-Wahda. 

Va fi un meci în care pe băncile tehnice ale celor două formaţii se va vorbi română. Trupa gazdă e pregătită de Cosmin Olăroiu şi cea vizitatoare de Laurenţiu Reghecampf. Iar din stafful celor doi fac parte alţi români. Cu prilejul acestui meci, Oli şi „Reghe“ se vor duela, în premieră, în Asia. Primul se află din 2007 în zona Golfului Persic, în timp ce Reghecampf a mai avut o singură experienţă acolo, la Al-Hilal (Arabia Saudită), în sezonul 2014-2015. 

După primele cinci etape, Al-Wahda, echipa lui Reghecampf, stă mai bine, fiind pe 2, cu două puncte peste Shabab Al-Ahli. Presiunea a crescut pe elevii lui Oli înaintea acestui derby, fiindcă, în runda precedentă, gruparea din Dubai a făcut doar un 0-0 cu ultima clasată Al-Sharjah. Echipa lui Olăroiu se poate lăuda cu cea mai bună defensivă din campionat, cu doar patru goluri încasate în cinci meciuri, în timp ce Reghecampf are cel mai puternic atac, cu 14 goluri marcate. 

Pentru „Reghe“ există însă un semn de întrebare în privinţa omului care „orchestrează“ acţiunile ofensive ale echipei sale: unugul Dzsudzsák. Cu trei pase de gol până acum, acesta e incert pentru partida de vineri, după ce s-a lovit în jocul precedent în care şi-a salvat echipa cu pasa golului de 2-1 în minutul 85. Dacă Dzsudzsák depinde de verdictul medicilor, în schimb, omul numărul 1 al lui Reghecampf, argentinianul Tagliabúe va fi, cu siguranţă, pe teren. Vârful sud-american e o adevărată maşină de marcat goluri: are deja cinci reuşite în cinci etape, iar în precedentele patru sezoane a adunat 87 de goluri pentru Al-Wahda!

Omul de bază al lui Olăroiu va fi atacantul senegalez Makhete Diop, cel mai bun marcator al campionatului în acest moment cu şase reuşite.

„N-avem cum să fim prieteni“

Duelul românilor din Emirate nu va fi un prilej de întâlnire între doi prieteni. Olăroiu şi Reghecampf se află în relaţii reci, mai ales după ce ultimul a avut un comportament urât în momentul în care a fost dat afară de la Al-Hilal. La vremea respectivă, disperat să revină la FCSB, „Reghe“ l-a „lucrat“ intens pe Rădoi. Într-un final, în lipsa rezultatelor şi scârbit de planurile puse la cale de cuplul Becali - Reghecampf, Rădoi a demisionat de la FCSB. 

Episodul l-a dezgustat şi pe Olăroiu care ţine enorm la Mirel. De altfel, în această vară, când a fost întrebat dacă e în relaţii bune cu Reghecampf, în contextul în care urmează să-l aibă adversar în Emirate, Oli a dat un răspuns sec: „N-avem cum să fim prieteni, fiindcă suntem din generaţii diferite“. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite