Fundaţia Alexandrion a premiat zece mari campioni ai României. Simona Halep şi Cristina Neagu, printre laureaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Alexandrion a organizat miercuri pe 27 ianuarie, Gala Trofeelor Alexandrion, dedicate performanţei în sport. 10 sportivi de renume internaţional au fost premiaţi în seara Galei, acesta fiind primul demers privat de acest gen din România.

Trofeele Alexandrion reprezintă, totodată, şi ocazia potrivită de a atrage atenţia asupra nevoilor uriaşe din acest domeniu, care impun o implicare constantă şi mai activă a statului, dar şi a mediului privat.

„În urma dezbaterii pe care am organizat-o în ziua precedentă Galei, prin care am reunit la aceeaşi masă autorităţi şi sportivi, am primit încă o dată confirmarea faptului că sportul este un domeniu cu extrem de multe provocări şi nevoi, care are nevoie de susţinere. Atât statul are datoria de a sprijini performanţa sportivă, cât şi mediul privat şi ne bucurăm că noi, în această seară, am făcut primul pas în acest sens”, a declarat Valentin Popescu, director de marketing sportiv Alexandrion Grup România.

Cei 10 sportivi câştigători au fost selectaţi în urma rezultatelor obţinute atât în 2015, cât şi pe baza palmaresului internaţional dobândit în ultimii ani. Astfel, în seara Galei, au fost premiaţi gimnastul Marian Drăgulescu, Elizabeta Samara (tenis de masă), Simona Halep (tenis de câmp), Horia Tecău (tenis de câmp), Anghel Iordănescu (fotbal), Tiberiu Dolniceanu (spadă), Ana Maria Brânză (scrimă), Cristina Neagu (handbal), Cristiana Stancu (arte marţiale) şi Andreea Chiţu (judo).

În acest moment, Fundaţia Alexandrion şi Alexandrion Grup România susţin activ două echipe de handbal (U Alexandrion Cluj şi CSA Steaua Alexandrion) şi patru echipe de fotbal (FC Petrolul Ploieşti, FC Universitatea Craiova, CSMS Iaşi şi Dinamo Bucureşti).

Trofeele Alexandrion reprezintă un demers în premieră în România, ce face parte din strategia Fundaţiei Alexandrion de a sprijini excelenţa şi performanţa sportivă. În paralel, Fundaţia este unul dintre cei mai activi susţinători ai culturii române, premiind, anual, personalităţi culturale consacrate sau aflate la început de carieră, prin cele două gale pe care le organizează – Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu şi Gala Premiilor Matei Brâncoveanu.

Despre Fundaţia Alexandrion
Înfiinţată în anul 2003, Fundaţia Alexandrion şi-a pus amprenta în susţinerea constantă a artei, culturii şi sportului românesc. Sute de proiecte din aceste domenii, dar şi sponsorizări punctuale şi activităţi de într-ajutorare s-au concretizat cu sprijinul Fundaţiei. Printre aceste proiecte se numără refacerea unor lăcaşe de cult, lansări de cărţi, retipărirea, alături de Biserica Ortodoxă Română, a Bibliei de la Bucureşti, Premiile Constantin Brâncoveanu, sponsorizarea Olimpiadelor de la Atena, Beijing şi Londra, precum şi suţinerea mai multor echipe sportive de handbal şi fotbal.

Comunicat de presă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite