FRF solicită textul ordinului de ministru cu privire la ponderea de participare a sportivilor români la competiţii, înainte de publicarea în Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, că a luat act de declaraţiile ministrului Eduard Novak cu privire la ponderea de participare a sportivilor români la competiţii.

 “Federaţia Română de Fotbal solicită textul ordinului de ministru înainte de publicarea în Monitorul Oficial pentru a identifica impactul asupra competiţiilor fotbalistice organizate la nivel naţional. Ulterior, dacă va fi cazul, va cere clarificări suplimentare Ministerului Sportului”, a precizat FRF.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi. la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul.

"Sportul, prioritate naţională!

Pentru a ajuta echipele noastre naţionale, sportivii români trebuie susţinuţi şi prioritizaţi. Mulţumesc federaţiilor pentru consultările în luarea acestei decizii şi multă baftă în implementarea ei!", a notat Eduard Novak pe Facebook.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite