FRF, prima reacţie după ce România U21 a devenit focar: De ce au ajuns jucătorii bolnavi de COVID la lot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două partide ale naţionalei de tineret din această lună, cu Ucraina U21 (0-1) şi cu Malta U21 (4-1) au infectat nouă jucători şi un membru al staffului tehnic, după ce selecţionerul Adrian Mutu a convocat patru fotbalişti de la FCSB, diagonsticaţi cu COVID-19, spre finalul lunii septembrie.

„Adevărul“ a scris, astăzi, despre modul în care selecţionerul Adrian Mutu a fost nevoit să convoace în lotul României U21 nişte jucători de la FCSB la care, iniţial, renunţase, spunând că aducerea lor „ar fi un dezastru“.

Mutu chiar i-a nominalizat pe Denis Man şi pe Olimpiu Moruţan, după cum se poate vedea aici, în cadrul unei intervenţii la GSP Live, la data de 30 septembrie. Doar că, ulterior, ambii fotbalişti au ajuns la naţionala de tineret! Asta în timp ce Mirel Rădoi a refuzat să ia vreun fotbalist de la FCSB la prima reprezentativă, fiind conştient că ei pot răspândi virusul printre colegii lor.

Urmarea acestei situaţii la lotul de tineret? România U21 a devenit un focar de infecţie, după cum „Adevărul“ a explicat aici, şi însuşi Mutu a fost nevoit să lipsească de pe bancă în meciul câştigat cu Malta U21, fiind înlocuit de Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice FRF.

După acest scandal, „Adevărul“ a solicitat un punct de vedere oficial din partea Federaţiei Române de Fotbal. Mai jos, redăm integral răspunsul primit din partea Biroului de Presă.

Ce spune Federaţia Română de Fotbal?

În urma articolul publicat azi, în ziarul Adevarul, Federaţia Română de Fotbal face următoarele precizări.

Declaraţiile selecţionerului Adrian Mutu în emisiunea citată de dumneavoastră au fost făcute în dimineaţa zilei de 30 septembrie. Ulterior, în aceeaşi zi, selecţionerul a anunţat lotul de jucători convocat pentru partidele cu Ucraina şi Malta, iar cei doi jucători, Dennis Man şi Olimpiu Moruţan, nu s-au aflat pe listă.

În data de 1 octombrie, cei doi fotbalişti de la FCSB au primit primul rezultat negativ, ei evoluând apoi pe 3 octombrie în Liga 1, în partida FCSB – Dinamo. În dimineaţa zilei de 4 octombrie, ambii jucătorii au fost retestaţi, iar rezultatele primite în seara aceleaşi zile au fost negative, moment în care selecţionerul Adrian Mutu, având în vedere cele două testări negative consecutive, i-a chemat să se alăture lotului Under 21. De asemenea, în data de 5 octombrie au fost investigaţi medical suplimentar având în vedere că fuseseră anterior pozitivi Covid-19.

Federaţia Română de Fotbal nu a recomandat neconvocarea jucătorilor de la FCSB sau de la niciun alt club. O dovadă în acest sens este faptul că Darius Olaru şi Andrei Vlad au fost convocaţi la lotul U21 încă de la început. Aceştia doi se negativaseră de mai mult timp, iar toate investigaţiile medicale erau deja făcute de către clubul lor.

Menţionăm că, având în vedere protocolul medical de la loturile naţionale, toţi jucătorii şi toţi membrii staff-ului au avut cel puţin două teste făcute înainte de acţiunea echipei naţionale: cu 10 zile şi cu 3 zile anterior reunirii.

În încheiere, pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, referitor la informaţia din materialul publicat pe site-ul adevarul.ro, şi anume:

“Pentru a ascunde acest dezastru sanitar provocat de convocarea jucătorilor de la FCSB, cei de la naţionala de tineret au venit cu o minciună şi au spus că bolnavii au apărut în lot, după deplasarea în Ucraina”, vă informăm că starea de sănătate a tuturor celor din delegaţie nu poate fi ascunsă. Conform protocolului UEFA, toată delegaţia este obligată să se testeze cu cel mult 72 de ore înaintea meciului. Astfel, în data de 6 octombrie, la Centrul Naţional de Fotbal de la Buftea, a avut loc testarea făcută de laboratorul acreditat de UEFA, iar rezultatele acestor teste sunt transmise şi la UEFA. Toate rezultatele au fost negative! Primele cazuri pozitive au fost depistate la testarea efectuată pe 11 octombrie, a doua zi după întoarcerea din Ucraina, la cea de a doua testare UEFA, necesară partidei cu Malta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite