FRF are deja un plan pentru înlocuirea lui Piţurcă, dacă selecţionerul pleacă în Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă selecţionerul va accepta oferta lui Al Ittihad, naţionala nu va rămâne multă vreme fără antrenor, deoarece oficialii FRF s-au gândit deja la o variantă de înlocuire a lui Piţurcă.

Dacă Victor Piţurcă va pleca până la urmă în Arabia Saudită, FRF trebuie să găsească foarte repede un selecţioner, în condiţiile în care până la meciul cu Irlanda de Nord mai este mai puţin de o lună (14 noiembrie). Conducerea FRF vrea să numească, însă, un antrenor interimar pentru această partidă, dar nu este exclus ca interimatul să se transforme ulterior într-o numire permanentă.

“Dacă lucrurile se precipită şi domnul Piţurcă ia o decizie zilele astea, noi suntem pregătiţi cu o variantă imediată, pe care eu n-aş numi-o interimară. O să vedeţi şi de ce, la vremea respectivă, dacă se va întâmpla aşa, pentru că are toate şansele ca acest provizorat să devină definitiv. E în funcţie numai de rezultate”, a spus la Digi Sport Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu. 

Potrivit digisport.ro, soluţia FRF pentru acest interimat este tandemul format din Anghel Iordănescu, director tehnic, respectiv Cosmin Contra, antrenor principal. "Tata Puiu" este director tehnic în FRF şi ar fi acceptat să lucreze cu fostul său elev pentru meciul cu Irlanda de Nord. Dacă rezultatul din această partidă va fi favorabil, sunt şanse mari ca acest tandem să fie păstrat pe banca naţionalei pentru restul preliminariilor.

Singurul impediment în realizarea acestui plan îl reprezintă contractul pe care Contra îl are în acest moment cu Getafe, care expiră peste doi ani. Totuşi, "Guriţă" nu este sigurul de postul lui la gruparea spaniolă din două motive: Getafe va avea un nou patron în perioada imediat următoare, care e posibil să aducă un nou tehnician şi, în plus, situaţia actuală din clasament a echipei nu e deloc roz, 7 puncte din 7 partide, imediat deasupra liniei retrogradării.

"În primul rând, este o onoare pentru orice antrenor să primească o astfel de ofertă. Cât despre mine, este greu să vin eu acum la naţională. Mai am doi ani de contract la Getafe, nu pot pleca cum vreau eu de aici", a comentat Contra, în urmă cu câteva săptămâni, posibilitatea de a antrena naţionala.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite