Franța și Norvegia își vor disputa titlul mondial la handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norvegia s-a calificat în finala CM de handbal * Foto: Reuters
Norvegia s-a calificat în finala CM de handbal * Foto: Reuters

La 12 ani după ce au disputat primul meci direct în finala Campionatului Mondial de handbal, echipele feminine ale Franței și Norvegiei se vor lupta din nou, pentru titlul suprem, mâine, de la 21.15. la Sao Paulo (Brazilia).

În semifinalele de aseară, formația nordică a surclasat (30-22) Spania, conducând de la început până  în ultimul minut, iar echipa lui Olivier Krumbholz s-a impus cu 28-23 în fața Danemarcei. Franța a pierdut-o în această dispută pe cea mai valoroasă jucătoare a sa, Allison Pineau accidentându-se în minutul 2, la genunchiul stâng, și fiind nevoită din acest motiv să părăsească terenul cu ochii în lacrimi. Ea a suferit o ruptură la ligamentele încrucișate. Pentru finala de mâine, Krumbholz a chemat-o pe Marion Limal, care a participat la o parte a pregătirilor pentru CM, ea fiind așteptată să ajungă astăzi în Brazilia. 

Cum Norvegia este deja calificată la Jocurile Olimpice de la Londra, din postura de campioană a Europei, ideal pentru echipa feminină de handbal a României ar fi ca Franța să câștige finala CM. În acest caz, cele trei turnee de calificare la JO ar fi găzduite de Danemarca, Spania și, cel mai probabil, Rusia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite