Franţa - Germania 2-0: nemţii şi-au furat singuri căciula. Ballack: „N-am cuvinte“. Cum s-au bătut singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Mondială a fost învinsă de Franţa, într-o partidă oficială, pentru prima dată după 58 de ani. Iar asta la capătul unui meci în care Schweinsteiger şi ai lui au arătat mai bine decât adversarii lor, dar au comis două gafe „sinucigaşe“.

O lege nescrisă a fotbalului spune că nu mereu echipa superioară câştigă, iar, joi seara, la Marsilia, s-a văzut exact asta.

Povestea primelor 45 de minute? O dominare totală a Germaniei care a „confiscat“ mingea şi a subordonat tactic Franţa. Nemţii n-au avut ocazii uriaşe pe bandă, însă s-a văzut, în mod clar, că sunt echipa mai bună. Când toată lumea aştepta pauza însă, pentru al doilea meci la rând, un fotbalist experimentat al Germaniei a comis-o rău de tot. Contra Italiei, a fost Boateng cel care a comis un henţ în careu, readucând echipa adversă în meci, iar acum Schweinsteiger şi-a imitat colegul din apărare.

La un corner al Franţei, în minutul 45, mijlocaşul celor de la Manchester United şi-a pierdut omul de marcaj şi, într-o încercare disperată de a se redresa, şi-a întins mâinile. Pe moment, doar Giroud a cerut penalty, niciun alt fotbalist neobservând henţul comis de Schweinsteiger. Din păcate pentru nemţi însă, tuşierul a văzut şi el infracţiunea, l-a anunţat pe central, iar Rizzoli a arătat punctul cu var. Spre lauda lor, nemţii au acceptat cu demnitate o decizie ce părea controversată. Nimeni, în afară de Schweinsteiger, n-a protestat. Griezmann l-a învins pe Neuer pentru 1-0 (45+2).

„N-am cuvinte! Nu înţeleg cum un fotbalist cu experienţa lui Schweinsteiger a putut comite o astfel de greşeală. A fost un penalty corect acordat“, a comentat fostul internaţional german, Michael Ballack, în studioul ESPN.

Golul a zdruncinat moralul nemţilor şi, la reluare, din vestiare a ieşit o echipă oarecum debusolată. Rezultatul? Două ocazii bune pentru gazde, iar la ambele a intervenit salvator Boateng. Apoi, acelaşi scenariu din prima parte. S-a jucat într-o singură direcţie: spre buturile lui Lloris.

Germania a desenat frumos, a construit meticulos şi precis, dar până în spatele careului francez. S-a văzut lipsa lui Gomez din careu, după ce înlocuitorul lui Khedira, Schweinsteiger, a comis gafa din prima repriză.

Apoi, la fel ca în prima parte, când Germania conducea jocul, a venit o altă greşeală „sinucigaşă“. Kimmich, impecabil la Euro 2016 până la această fază, a „vândut“ copilăreşte un balon în careul propriu. Pogba l-a păcălit pe Mustafi, Neuer a ieşit prost la centrare, iar Griezmann, la locul potrivit în momentul potrivit, a făcut 2-0 (72).

Imediat, Kimmich a lovit bara cu o execuţie superbă, însă, în mod clar, n-a fost seara Germaniei.

S-a terminat 2-0, iar Marsilia, a trimis, din nou, Franţa în finala unui Campionat European. La Euro 1984, calificarea în ultimul act a venit tot aici, după un 3-2 memorabil cu Portugalia.

Mai mult, Franţa a scăpat de coşmarul numit Germania, după două semifinale de Cupe Mondiale (1982 şi 1986) şi un sfert de Cupa Mondială (2016), toate pierdute în faţa nemţilor.

Franţa rămâne în cursă pentru a câştiga ultimele trei turnee finale pe care le-a găzduit: Euro 1984, Mondialul din 1998 şi acum Euro 2016.

Oricum, un lucru e clar: orice s-ar întâmpla în finala de duminică (ora 22.00, Pro TV, Dolce Sport), de pe „Stade de France“, cu Portugalia, Griezmann va fi golgheterul competiţiei, el având şase reuşite, în condiţiile în care urmăritorii săi au câte trei.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA GOLURILE MECIULUI

Ce ne spune statistica despre finala de duminică? Franţa a întâlnit de trei ori Portugalia în turneele finale şi s-a impus de fiecare dată:

Euro 1984 - Semifinale - Franţa - Portugalia 3-2
Euro 2000 - Semifinale - Franţa - Portugalia 2-1
Mondialul din 2006 - Semifinale - Franţa - Portugalia 1-0
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite