Francezii și-au temperat euforia după ce au eliminat Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

”Cocoșii” au reușit o victorie senzațională în fața Angliei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby: 19-12 după ce au condus cu 16-0! Cotidianul ”l'Equipe” a scris că jucătorii francezi nu s-au lăsat dominați de o stare euforică după meciul cu rivalii lor tradiționali.

Măcinată de conflicte încă de la startul competiției, surclasată de Noua Zeelandă (17-37), învinsă apoi de Tonga (14-19), echipa Franței a renăscut din propria cenușă în sferturile de finală, unde a depășit cât se poate de clar, 19-12, Anglia, singura reprezentantă a Nordului care a cucerit până acum titlul mondial la rugby. Firește că acest succes a fost salutat de presa din Hexagon, aceeași care criticase evoluțiile anterioare ale ”cocoșilor”. ”XV-le Franței este în semifinalele Cupei Mondiale. O victorie în fața Angliei (19-12) care i-a însuflețit pe cei 17.000 de spectatori tricolori de pe Eden Park. Trei ore după fluierul de final al lui Steve Walsh, les Bleus degustau succesul lor la etajele hotelului Sky City. Jucătorii lui Marc Lievremont nu erau cu capul în stele. Fața lor dezvăluia un larg surâs”, a scris Vincent Pere-Lahaille, același care spusese după meciul cu Tonga că echipa Franței a depășit nivelul de mediocritate din primăvară, când pierduse cu Italia...

Trecerea de la agonie la extaz este, așadar, specifică latinilor. Iar francezii nu fac excepție de la regulă. Poate tocmai de aceea, Julien Bonnaire a declarat tot pentru cotidianul sportiv din Hexagon: ”Trebuie să rămânem umili. Trebuie să continuăm să visăm. Totul este permis. Sunt încrezător că avem mijloace să devenim campioni. Toată lumea are asta în cap. Aventura poate fi frumoasă”.

Au marcat: Clerc 1e (min. 22), Medard 1e (min. 30), Yachvili 2lp (min. 11, 16), Trinh-Duc 1dg (min. 73), respectiv Foden 1e (min. 54), Cueto 1e (min. 76), Wilkinson 1t (min. 54).

image
image
image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite