Fotograful care l-a pozat pe Eriksen, distrus pe internet: Cum şi-a explicat decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eriksen

În haosul de pe „Parken“, când mijlocaşul de 29 de ani era prăbuşit pe gazon, s-au dat imagini cu el, zbătându-se între viaţă şi moarte. Subiectul a născut o mare dezbatere: trebuia să fie cenzurat momentul?

Transmiterea imaginilor cu Christian Eriksen (29 de ani) de pe gazonul de la „Parken“, într-un moment în care acesta tocmai suferise un atac de cord, a reaprins o discuţie despre cenzură şi decenţă în materie de jurnalism.

Pentru a-şi proteja colegul aflat în suferinţă, fotbaliştii danezi au format un cerc viu în jurul acestuia. Chiar şi aşa, atât regizorul transmisiei, cât şi fotografii aflaţi pe margine au încercat să prindă cadre cu Eriksen. Şi, parţial, au şi reuşit, după ce acesta era intubat şi dus pe targă în afara terenului.

Eriksen

Transmisia acestor imagini a linştit publicul care urmărea meciul Danemarca - Finlanda (0-1), pentru că oamenii şi-au dat seama că Eriksen şi-a mai revenit. Pe de altă parte, a apărut o dezbatere, mai ales în mediul online: trebuia să fie fotografiat Eriksen, când era la un pas de moarte? 

Părerile au fost împărţite, iar fotograful care l-a pozat pe Eriksen, Friedmann Vogel, a simţit acest lucru din plin. Potrivit Digi Sport, într-o postare pe Instagram, Vogel a dezvăluit că a fost aplaudat, dar şi jignit de diverşi oameni.

Ce a scris fotograful Friedmann Vogel?

*Chiar dacă mereu încerc să fiu profesionist, sâmbătă a fost ca un roller-coaster emoţional, la fel ca pentru toţi cei din stadion. Am plâns şi m-am rugat să se termine cu bine.

*Jucătorii danezi care îl escortează pe Christian Eriksen de pe teren, exact asta e imaginea pe care am vrut să o fac. Pentru o scurtă perioadă, a existat o gaură şi Christian Eriksen a putut fi văzut conştient şi viu. Ceea ce nu era clar pentru mine şi pentru mulţi alţi oameni până atunci. În calitate de jurnalist independent pentru mai multe agenţii, am decis să surprind momentul şi să las editorii diferitelor agenţii să decidă dacă vor folosi poza şi cum.

*Imediat după aceea, am primit o mulţime de mesaje de la oameni care îmi mulţumeau, care spuneau că asta i-a liniştit. Dar au fost şi insulte care m-au întristat. Accept orice formă de critică, dar trebuie să existe respect şi decenţă. Dacă am jignit pe cineva cu fotografiile mele, îmi cer scuze.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite