FOTOGALERIE Inaugurarea Naţional Arena: Piţurcă atacă Franţa cu toate liniile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Arena Naţională“ din Bucureşti va fi inaugurată în această seară, fotbaliştii români înfruntând Franţa. Meciul are loc la ora 21.30 şi va putea fi urmărit livetext pe adevarul.ro.

Selecţionerul e decis să joace ofensiv în meciul de diseară, conştient că doar victoria ne ţine în cărţi pentru o calificare la Euro 2012. Piţurcă a admis că o remiză e bună doar pentru că dă bine în palmares. Tactica lui Victor Piţurcă este simplă: intenţionează să-i atace pe francezi din primul minut şi să-i surprindă prin elanul ofensiv al tuturor jucătorilor. Asta în ciuda faptului că tocmai selecţionerul a admis că le suntem inferiori „cocoşilor" la toate capitolele. Piţi mizează însă pe dorinţa jucătorilor mai tineri de a demonstra că pot face faţă unor confruntări decisive, dar şi pe vacarmul creat de suporteri.

50.000 de inimi sub un drapel uriaş!

Spectatorii români vor găsi pe toate scaunele stadionului câte un steguleţ tricolor şi o plăcuţă tricoloră. Înaintea meciului, suporterii vor fi îndemnaţi să ridice plăcuţele, astfel încât tribunele vor forma un imens drapel al României! Mihai Mitoşeru şi Silviu Andrei, DJ la Radio Zu, vor încerca să mobilizeze publicul. Apoi, Inna va cânta două melodii, pentru ca momentul intonării celor două imnuri să aparţină sopranei Alexandra Coman, pentru cel al Franţei, şi lui Marcel Pavel, care va interpreta „Deşteaptă-te române".

image

Gazonul e în stare proastă

Tricolorii nu sunt deloc mulţumiţi de modul în care se prezintă gazonul de pe „Naţional Arena". „La antrenament se rupeau brazdele, dar am înţeles că s-au mai ameliorat lucrurile", a spus antrenorul, în timp ce căpitanul Răzvan Raţ a precizat: „Problemele sunt sub gazon. Trebuie bătătorit mai bine şi sper să bage un tăvălug mai mare".

image

Ce trebuie să ştie spectatorii:

- Posesorii de bilete de intrare vor putea circula gratuit, în baza respectivului bilet, spre şi de la stadion, cu mijloacele de transport în comun ale RATB (tramvaie, autobuze şi troleibuze), nu şi cu metroul, care însă îşi va prelungi programul de circulaţie până cu o oră după încheierea jocului.

- Fumatul este interzis în stadion, cu excepţia locurilor special amenajate (marcate cu inscripţia „Loc pentru fumat") pe terasamentul exterior al arenei.

- În toată incinta stadionului se vor distribui, contracost, băuturi răcoritoare şi mâncare, la cele 58 de chioşcuri.

- Oamenii care vor asigura ordinea pe durata meciului România-Franţa fac un apel către spectatori să ajungă în timp util la „Arena Naţională", pentru a evita aglomeraţiile. De asemenea, se recomandă evitarea deplasării la stadion cu maşina personală.



- Controlul corporal va fi foarte aspru la meciul cu Franţa. Sunt interzise accesul în arenă cu steaguri de mari dimensiuni, umbrele sendvişuri, umbrele, aparate foto şi video profesioniste sau brichete, tot felul de obiecte contondente.

- Pentru evitarea aglomeraţiei şi a accidentelor, Brigada de Poliţie Rutieră a luat decizia să instituie restricţii de circulaţie în zona stadionului, începând cu ora 17.30.

image

Programul complet al evenimentului

- Ora 18.00 – Se face accesul în stadion
- 20.00 – Crainicul arenei, DJ-ul Silviu Andrei, şi Mihai Mitoşeru vor interacţiona cu spectatorii şi îi vor pregăti pe aceştia pentru momentul coregrafiei speciale.
- 21.00 – Momentul Fair-play. Silviu Andrei va citi un mesaj din partea UEFA.
- 21.11. – Inna va cânta două piese
- 21.20 – Momentul premierii jucătorilor cu cel puţin 100 de selecţii la naţională. Slovacul Frantisek Laurinec, membru în Comitetul Executiv al UEFA, le va decerna lui Hagi, Gică Popescu, Bölöni şi Dorinel Munteanu câte o medalie de merit.
- 21.21 – Apar pe teren cele două echipe, însoţite de copii. Alături de jucători, vor intra şi soprana Alexandra Coman şi Marcel Pavel. Ei vor interpreta imnurile Franţei şi României.
- 21.30 – Începe partida.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite